Той смята, че трябва да се опрости дълга на "Топлофикация - София"

Това е трети цикъл избори, в които участвам, тъй че не съм новобранец, но за пръв път съм кандидат за кмета на столицата. Представлявам гражданска платформа, която няма нищо общо със старото БКП. Социалдемократите не са тесните социалисти, които БСП представлява, т.н. болшевики, наследници на комунистическия режим, ние сме съвсем различно нещо. Това каза Eмил Емилов, кандидат за кмет на София от „Български социалдемократи“, в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Важен приоритет са детските градини и ясли, каза политикът. Предложението ни е във всеки проект за ново строителство и нова сграда да има пространство за детска градина в партерните етажи, като така се спестяват и средства на общината, заяви той. Това ще се случва с пари на инвеститора и договор за публично – частно партньорство, добави Емилов.

Изборът на България: Новите кметове - обиколката на Николай Дойнов завършва в София

Той коментира и проблема с трафика. Емилов каза, че е против строителството на паркинги в центъра на София.

Политикът смята, че в „Люлин“, „Младост“, „Гоце Делчев“ и „Илиянци“ трябва да се изградят центрове за Спешна медицинска помощ.

Лилков: Десните лидери се скриха зад своите кандидатури, „Синя София” е единствената алтернатива

По темата за „Топлофикация – София“ той каза, че трябва да се преосмислят мощностите, с които се работи и да се използва възобновяемата енергия. Емилов е на мнение, че трябва да се опрости част от дълга на дружеството.

Кандидат-кметът смята още, че трябва да се спре разпродажбата на общински жилища.

Повече гледайте във видеото.