ова предупреди британският министър на финансите Джордж Осбърн...

Дълговата криза, в която е затънала еврозоната от две години, е истинска опасност за всички европейски икономики, включително и за Великобритания. Това предупреди британският министър на финансите Джордж Осбърн.

 

На съвещанието на европейските финансови министри днес в Брюксел ще обсъдим цялостно решение на кризата. Стига краткосрочни мерки, които само служат като гипс, за да се удържи положението за няколко седмици, каза той, пристигайки за срещата с европейските си колеги.

 

Едно дългосрочно решение ще помогне на всички европейски икономики, добави Осбърн. По думите му няма съмнение, че решаването на кризата е единственият истински начин, който може да активизира британската икономика това тримесечие. Следователно в интерес на британците е тази криза да се реши и това да стане сега, изтъкна той.

 

Министрите на финансите ще се опитат днес да постигнат напредък по отговора на кризата на дълга, като се заемат с банковата система. На разискване е поставен проект за рекапитализация на европейските банки, но условията още не са определени. /БГНЕС