Министърът на земеделието лично щял да проверява плажовете заради разносната търговия...

„Ако искаме да имаме реноме на добра европейска дестинация, гледките с мургавите събратя, които обикалят и продават царевица, слънчоглед и какво ли не на плажа, трябва да изчезнат". Това каза министърът на земеделието Мирослав Найденов.

 

Той се ангажира лично да проверява плажовете заради разносната търговия. На санкция ще подлежат както търговците, така и тези, които носят отговорност за плажа.

 

„Ако този с ръчната търговия се скрие и избяга някъде с чантата с царевицата, концесионерът няма къде да избяга. Тези здрави момчета, които събират парите по плажа за чадърите, да бъдат така добри да гонят тези с чантите, защото в противен случай ще си платят глобата те", заяви още земеделският министър.

 

Българската агенция по безопасност на храните започва нови проверки за използването на мазнините при готвенето в заведенията. Найденов твърди, че заведенията масово нарушават правилата и използват едно и също олио многократно.

 

Инспекторите ще проверяват дали мазнината се сменя всекидневно и дали не се използва една и съща за различни продукти. Това ще важи най-вече за заведенията по морските курорти.


Повече теми от деня гледайте в Новините на Нова в 19.00 часа