Плодът топи излишните килограми и подпомага храносмилането

Портокалът - обожаваме свежия му вкус, сочен и кисел, същевременно толкова сладък, и уханието му - на богат и вкусен сладкиш през зимата и нежна кожа, пясък и любов през лятото, пише модният сайт ViewSofia.com.

 
Екзотичният плод работи в наша полза и сутрин, и вечер, като едновременно топи излишните килограми, грижи се за храносмилането и здравото тяло, защото е пълен с антиоксиданти.
 
Изстискан в голяма чаша, нарязан в чинията или поставен върху лицето, портокалът е великолепен старт на деня, заради енергията, с която ни дарява. Сокът му е един от най-полезните сред събратята му, утолява жаждата, повишава имунитета, убива микробите.
 
И освен това, приеман всекидневно портокалът:
 
Подобрява храносмилането
Кисело-сладкият плод и по-точно неговият сок подобряват храносмилането и стимулират секрецията на жлъчен сок.
 
Подмладява
Портокалът имат регенериращи свойства, той извежда от организма отпадъчни продукти и токсини, като по този начин забавя стареенето и развитието на много заболявания.
 
Дава енергия
Един портокал съдържа оптималната доза витамин С на ден, така че можеш спокойно да хапваш всеки ден по един портокал и да се витаминизираш.
 
Чудесен за закуска и вечеря
След един портокал, чувството на ситост се запазва за цели четири часа. При това портокалите са нискокалорични - в един плод се съдържат само 70-90 калории.
 
При злокачествени заболявания
Портокалите съдържат лимоноиди, които могат да предотвратят заболявания като рак на гърдата, тумори на устата, кожата, белите дробове, стомаха и дебелото черво.
 
Свеж поглед
Един портокал на ден е достатъчен, за да не се притесняваме за яснотата на зрението си, тъй като лимоноидите запазват лещата на окото прозрачна.
 
Намалява риска от хипертония
Плодът е с високо съдържание на калий, който не позволява повишаване на кръвното налягане, а съдържанието на натрий е минимално и не предполага развитие на хипертония.
 
Защитава сърцето
Ако изяждаме няколко резенчета портокал след консумирането на мазна храна, тя по-добре се усвоява. Значително намалява риска от запушване на кръвоносните съдове и инфаркти.
 
Освен всички тези достойнства, портокалът има и сериозна мисия в козметичната грижа за кожата на лицето и тялото. Виж повече ТУК.