Планира се разработване на система за сигурност, която да подсили връзката чрез Bluetooth

Създадоха интелигентна ключалка, която отваря врати чрез мобилния телефон. За целта е необходимо да разполагате с Bluetooth на вашия iPhone. Това е най-модерната технология, която навлиза на пазара за дигитални брави, информира 20minutos.es.

Разработката е на американския производител Kwikset. Технологията за отключване и заключване на вратата, заложена в модерната брава, се активира при докосване на патрона с пръсти. Не е нужно да вадите мобилния от чантата си. Той улавя импулсите от мобилния ви телефон, благодарение на което вратата се отваря. 

Предвижда се бравата да бъде съвместима с всеки смартфон, разполагащ с Bluettoth 4.0, когато се доразвие приложението. Планирано е и да се разработи система за сигурност и криптиране, която да подсили връзката чрез Bluetooth.

Сред идеите, които се предлагат е, да се създаде възможност за временен достъп до устройството на определени хора, например, служителите в офиса, гостите у дома и други. За целта е достатъчно да дадете оторизация на съответния iPhone. Това, от друга страна, улеснява хората, тъй като не е необходимо да вадят допълнителен ключ за дома или офиса си. 

Превод: Анелия Тодорова