Граждани и студенти отправиха призиви за масови протести и стачки в цялата страна

В 145-ия ден на протести срещу правителството, недоволните отново блокираха кръстовището пред Ректората на СУ, който продължава да бъде окупиран. Шествието отново тръгна от Университета към Орлов мост, където движението също беше затворено. Там студентите се събраха с преподаватели и граждани, като обявиха, че се налага да се построи нова България. Те за пореден път поискаха и оставката на кабинета "Орешарски".

 

Демонстрацията им се сля  с протеста Дансwithme. По-рано днес студенти от 15 университета в цялата страна излязоха с обща декларация за  оставка на правителството и незабавни избори. Окупаторите отказаха  среща с министъра на образованието Анелия Клисарова. Но все пак - среща с нея имаше. Там обаче отидоха само представители на Студентски съвети, които не  подкрепят окупацията на ранобудните.

 

Недоволните призоваха и за масови протести и стачки в цялата страна. По-рано през деня студентите, които са окупирали редица университети отказаха среща с образователния министър Анелия Клисарова.

 

Повече по темата очаквайте в късната емисия новини на Нова.