Гледайте лондонското дерби между Арсенал и Уест Хям от 15.30 ч. и сблъсъка между Стоук Сити и Ливърпул от 18.00 ч. днес по Diema Sport

Още в първия кръг на новия си сезон Висшата лига ще предложи на феновете на английския футбол и лондонско дерби. Арсенал посреща отдавна стартиралия сезона си градски съперник Уест Хям. Мачът е от 15.30 ч. и ще бъде излъчен директно по Diema Sport и Gong Play.

„Артилеристите” започват новия сезон с трофей, след като триумфираха в сблъсъка с Челси за Къмюнити Шийлд миналата седмица. Мениджърът им Арсен Венгер вече обяви, че не може да си позволи слаб старт на кампанията, както беше миналата година, ако иска тимът му да стане шампион. А след дългото чакане за титлата, точно това е целта пред "топчиите".

В същото време Уест Хям ще иска да се реваншира за издънката си в Европа пред феновете. „Чуковете” стартираха още в началото на юли в Лига Европа, но отпаднаха през седмицата и не можаха да се доберат до груповата фаза. При това прът в колелата им сложи непретенциозният румънски Астра Гюргево. Така че победа над Арсенал на старта на Висшата лига ще служи за „измиване на очите” пред агитката.

По същото време се играе и друг интересен сблъсък от първия кръг на Премиършип. Той противопоставя Нюкасъл и Саутхемптън, а него ще можете да проследите по Diema и Gong Play.

Черешката на тортата в неделния ден ще е тежката битка на „Британия стейдиъм” между Стоук Сити и Ливърпул. „Грънчарите” са нежелан съперник, особено на своя стадион, за всеки тим на старта на Висшата лига. Дали момчетата на мениджъра Брендън Роджърс ще се справят с това сериозно първо препятствие в официалния старт на кампанията, феновете ще разберат от 18.00 ч. в ефира на Diema Sport и Gong Play.

Не пропускайте горещите битки във Висшата лига днес по Diema Sport и Gong Play.