Това е петата награда, която най-голямата социално отговорна инициатива на медията получава за 2016 г.

За 11 поредна година Български дарителски форум връчи наградите си "Най-голям корпоративен дарител", като церемонията по награждаването се проведе в Президентството в четвъртък. 

Конкурсът традиционно отличава компаниите, които устойчиво, иновативно и прозрачно са подкрепяли значими за обществото инициативи и каузи. Най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА, която се осъществява в партньорство с фондация "Промяната", част от мрежата на Reach for Change, бе отличена за "Най-устойчива дарителска програма", като това е петото отличие, което инициативата печели в рамките на 2016 г. 

"За нас е чест, че печелим точно тази награда точно в тази категория "Най-устойчива дарителска програма", защото ПРОМЯНАТА е точно това – дългосрочна инвестиция в устойчиви социални проекти, които работят за осигуряването на по-добър живот на децата в България", коментира Невена Василева, водещa на Новините на NOVA, при получаване на престижното отличие. 

Още снимки от награждаването вижте в галерията ТУК

По темата

За трета поредна година ПРОМЯНАТА помага на децата в България не чрез еднократни акции, а чрез систематична подкрепа на социални проекти и инициативи, осигурявайки им първоначална инвестиция,  бизнес знания и умения, както и медийна и обществена подкрепа, за да достигнат пълния си потенциал. В края на третото тримесечие на 2016 г деветте проекта-финалисти в ПРОМЯНАТА за 2014 и 2015 г. подкрепят почти 6 000 деца.

Междувременно до 30 ноември на www.nova.bg/promyanata всеки може да се запознае с петимата полуфиналисти в тазгодишното издание на ПРОМЯНАТА и да гласува за своя фаворит. Трите проекта, събрали най-много гласове от публиката, ще бъдат финалистите в тазгодишното издание на конкурса. 

Само за две седмици след старта на онлайн гласуването вече над 40 000 души избраха и подкрепиха своя фаворит, което е с над 10 000 повече от гласувалите общо в предишните две издания на инициативата. Това доказва повишения интерес и високата оценка, която обществото дава на ПРОМЯНАТА и на стойностните проекти на тазгодишните полуфиналисти.

Абсолютният победител в ПРОМЯНАТА 2016/2017 ще бъде избран на 5 декември от жури от представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change. Той ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 30 000 лева, а всеки от другите двамата финалисти – по 15 000 лева. Допълнително тримата финалисти стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период от една година, в рамките на който ще получат обучения, консултации от бизнес ментори, достъп до международната мрежа от социални предприемачи на Reach for Change и медийна подкрепа, благодарение на Нова Броудкастинг Груп.