Евгения и Морис представиха проекта си в "На кафе"

Фондация "Асист – помагащи технологии" е един от полуфиналистите в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА 2016/2017. В "На кафе" проекта представиха конгитивните психолози Евгения Христова и Морис Гринберг. Двамата работят за създаване на учебен център, в който деца с тежки физически увреждания, които не могат да говорят и да използват ръцете си, да бъдат обучавани чрез помагащи технологии за контрол на компютър с поглед. 

По темата

Гласуването продължава до 30 ноември в сайта на ПРОМЯНАТА, където всеки може да се запознае с проектите и да избере своя фаворит. Трите проекта, събрали най-много гласове от публиката, ще бъдат финалистите в тазгодишното издание на конкурса.

Идеята е в бъдещия център да бъдат консултирани не само децата, но и техните семейства, предвижда се и обучение на специалисти, които да работят с апаратурата. "Желанието ни е да обучението да е регулярно и да има по-добри консултации за децата", обясни Евгения.

Евгения и Морис са убедени, че възможността за общуване и себеизразяване е важно право на всеки. Двамата вярват, че всяко дете трябва да има възможност да се развива, да бъде себе си и да може да каже "Обичам те!"

Целия разговор гледайте във видеото от "На кафе" по NOVA.