Абсолютният победител в ПРОМЯНАТА 2016/2017 ще бъде избран на 5 декември

30 ноември е последният ден на онлайн гласуването в третото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА, която се осъществява в партньорство с фондация "Промяната", част от мрежата на Reach for Change.

Досега над 52 000 души избраха и подкрепиха своя фаворит, което е с над 20 000 повече от гласувалите общо в предишните две издания на инициативата. Това доказва повишения интерес и високата оценка, която обществото дава на ПРОМЯНАТА и на стойностните проекти на тазгодишните полуфиналисти. Имате броени часове, ако все още не сте избрали своя Герой на Промяната, да го направите сега на www.nova.bg/promyanata.

По темата

Петте проекта-полуфиналисти в ПРОМЯНАТА 2016/2017 са: 

Сдружение "Метаморфози" – Янита Кирова и Ива Лапатова са актриси, които целят да въведат медицински клоуни в детските болнични отделения в страната, за да повишават тонуса на децата, да премахват емоционалния стрес и бариерата между лекарския екип и малките пациенти. 

Географ БГ – Евгения Сарафова и Димитър Желев, чиято основна цел е да популяризират науката сред ученици, студенти и всички любознателни хора,

Фондация "Асист – помагащи технологии" – Евгения Христова и Морис Гринберг, които работят за създаване на учебен център, в който деца с тежки физически увреждания, които не могат да говорят и да използват ръцете си, да могат да бъдат обучавани чрез помагащи технологии за контрол на компютър с поглед.

Проект ParaKids – Бояна Коцева и Даниела Садикова, които искат да създадат първия български център, предлагащ специализирани услуги и екипировка за адаптиран спорт за деца с увреждания. 

Проект "Живот със Синдром на Даун" – Силвена Христова и Красимир Ламбов, които желаят чрез серия от забавни и информативни видео клипове, заснети заедно с децата им – Крис и Микаела, да запознаят и информират обществото за Синдрома на Даун. 

Абсолютният победител в ПРОМЯНАТА 2016/2017 ще бъде избран на 5 декември от жури от представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change. Той ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 30 000 лева, а всеки от другите двамата финалисти – по 15 000 лева. Допълнително тримата финалисти стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период от една година, в рамките на който ще получат обучения, консултации от бизнес ментори, достъп до международната мрежа от социални предприемачи на Reach for Change и медийна подкрепа, благодарение на Нова Броудкастинг Груп.