По време на Базара на социалните предприятия имате възможност да пазарувате с кауза

Български център за нестопанско право организира Базар на социалните предприятия на 2 февруари в София. В събитието, което се провежда между 13.00 и 19.30 ч. във Vivacom Art Hall (ул. "Ген. Йосиф В. Гурко" 4, София), се включват 25 организации с нестопанска цел. Сред тях са и шест проекта, подкрепени от ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се организира в партньорство с фондация "Промяната" (част от мрежата на Reach for Change). Посетителите на събитието имат възможност да се запознаят с техните екипи и предлаганите услуги.

Фондация "Заслушай се" – победител в ПРОМЯНАТА 2015/2016
Мисията на фондация "Заслушай се" е да осигури равен достъп до информация за хората  с увреден слух в България и да изгради мост между тях и чуващото общество с помощта на комуникационни и информационни услуги. През май 2016 г. те стартираха платформа за видеожестов превод, а през ноември – пилотната фаза на платформа за трансформация на говор към текст. На техния щанд на Базара на социални предприятия може на живо да се види как работят платформите за превод за хора с увреден слух и да се научи повече за глухата общност.

Loveguide – финалисти в ПРОМЯНАТА 2014/2015 
Loveguide е платформа за сексуално образование за тийнейджъри. Позитивно, открито и честно учат децата на всичко, което трябва да знаят за любовта и секса, за да имат здравословни и щастливи връзки и развиват уменията им да взимат правилните, добре информирани решения за здравето и личния си живот. 

Сдружение "Онкоболни и приятели" – Бургас – финалисти в ПРОМЯНАТА 2015/2016 
"Онкоболни и приятели" е организация, занимаваща се с проблемите на онкоболните и техните близки. Сдружението подкрепя децата на онкоболни родители с работа и им помага да преодолеят стреса от заболяването в семейството чрез работа с психолог и арт терапевт, йога, здравословно хранене и превенция на заболяването. Посетителите могат да купят ръчно рисувани чаши, играчки, платнени книжки, изработени от членове на сдружението по време на арт терапиите.

Фондация "АСИСТ – Помагащи технологии", полуфиналист в ПРОМЯНАТА 2016/2017
Фондацията популяризира и прави достъпни помагащи технологии за комуникация чрез поглед за хора с тежки физически увреждания. На щанда на фондация "АСИСТ – Помагащи технологии" ще видите как можете да управлявате компютъра си само с поглед или само с движения на главата си, както и как може да се пише само с мисъл. Ще можете да пробвате сами как само с помощта на погледа си може да се забавлявате, да играете игри, да пишете, да общувате, да използвате интернет. Тези приложения са изключително забавни, но за хората с тежки физически увреждания това са технологии, които променят живота им. Дават им възможност да говорят, да учат, да общуват, да бъдат независими.

ParaKids – победители в ПРОМЯНАТА 2016/2017
Даниела и Бояна работят с деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло, като в момента осигуряват тренировки по плуване и лечебна гимнастика. Тяхната цел е да се сдобият със специализирана екипировка за адаптиран спорт, с която децата с увреждания и нарушения в развитието да имат достъп до различни видове спорт и да могат да практикуват заедно с връстниците си в басейна, на пистата, стадиона и сред природата. Посетителите могат да подкрепят ParaKids, като купят от техните тениски.

Спортен клуб Twisted Jiu Jitsu – финалисти в ПРОМЯНАТА 2015/2016
Twisted Jiu Jitsu са водещият клуб по бразилско Джу-джицу в България. В детската им програма Twisted Kids развиват у децата добра форма, увереност и дисциплина, подкрепят семействата във формиране на ценности и навици, за да растат децата здрави и пълноценни. Twisted Kids е тяхното решение за здрави деца – комплексен подход от тренировки, хранене и дълбочинна работа с цялата среда на детето (семейство, училище) за устойчиви резултати. 

Повече информация и снимки за всички организации, участващи в базара, ще намерите във Facebook събитието Базар на социалните предприятия.