СПОРТЕН КЛУБ “ЗАХАРИЕВ ФАЙТ ТИЙМ” Е ГОЛЕМИЯТ ПОБЕДИТЕЛ В ПРОМЯНАТА 2021

 

Светослав Самуилов и екипът му спечелиха  30 000 лв., които ще бъдат вложени в създаването на адаптирани фитнес зали за деца с увреждания в цялата страна.

Светослав Самуилов създава “Захариев Файт Тийм”, за да помага на децата с увреждания в България да се чувстват като всички други деца – приети и приобщени. За да намали неравенството, той провежда фитнес занимания в специално оборудвана фитнес зала. Това помага за тяхната рехабилитация и социализация. Адаптираните спортни дейности развиват фината моторика, правят силно цялото тяло и стимулират децата да се социализират с всички свои връстници. Те оказват позитивно влияние както върху физическото, така и върху психическото здраве. Фитнес упражненията насърчават желанието и способността на децата с увреждания да се справят с ежедневните задачи, да преодоляват смущенията си и чувството за изолация и да намерят нови приятели.

Останалите четирима финалисти ще получат безвъзмездно финансиране от 10 000 лв., за да развият идеите си. Заедно със “Захариев Файт Тийм”, те стават част от Акселератора на ПРОМЯНАТА за период от шест месеца, в рамките на който ще получат обучения, консултации от бизнес ментори, достъп до международната мрежа от социални предприемачи, подпомагани от Reach for Change. Всички финалисти ще получат и рекламна кампания на стойност 30 000 лв. в телевизионните канали на Нова Броудкастинг Груп.

По-подробна информация за правилата на конкурса и етапите на селекция можете да намерите тук.