В Нова Броудкастинг Груп и Фондация Reach for Change България знаем, че социалното предприемачество е един от най-ефективните и устойчиви инструменти за справяне с проблеми и предизвикателства, пред които е изправено обществото ни. Съчетавайки прагматизма на бизнес подхода със задълбочеността и съпричастността на социалната работа, социалните предприемачи постигат дълготрайна промяна и създават по-добро бъдеще за нашите деца и младежи.

Между 19 април и 7 юни получихме 85 кандидатури от цялата страна. Те ще преминат през осем етапа на селекция, сред които оценка от служители на Reach for Change, Нова Броудкастинг Груп и експерти от неправителствения, публичния и бизнес сектор, Акселератор на ПРОМЯНАTA, онлайн гласуване, среща с детското и възрастното жури на ПРОМЯНАТА. Победителят ще бъде обявен в началото на ноември 2022 г.

Големият победител ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 20 000 лв., двама негови подгласници ще спечелят по 15 000 лв., а останалите двама финалисти – по 5 000 лв.

И петимата ще спечелят място в Инкубатора на ПРОМЯНАТА и ще получат обучения и индивидуални консултации, които ще им помогнат да развият своя бизнес модел и да постигнат възможно най-голямо положително въздействие върху живота на децата и младежите в България. Те ще получат и допълнителна медийна подкрепа и рекламен пакет на стойност 30 000 лв. в каналите на Нова Броудкастинг Груп, включващ и рекламен спот в ефир.