Ние от Нова Броудкастинг Груп и Фондация Reach for Change България вярваме, че социалното предприемачество е по-ефективен и устойчив начин за справяне със социалните проблеми и предизвикателства. То съчетава прагматизма на бизнес подхода със задълбочеността на социалната работа, за да постигне по-дълготрайна промяна и да осигури по-добро бъдеще за нашите деца. Затова за шеста поредна година организираме конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА.

136 кандидати попълниха онлайн формата, която беше отворена до полунощ на 18 юли 2019 г. Кандидатурите са от 29 населени места в цялата страна – 60 % от тях са от София, а 40% от малки и големи населени места като Пловдив, Варна, Плевен, Стара Загора, Велико Търново, Монтана, Сапарева Баня, Благоевград, Свищов и други, включително няколко села.

Подадените проекти ще преминат през осем етапа на оценка. На 26 юли те ще бъдат оценени от служители от различни отдели на Нова Броудкастинг Груп. През август ще минат през проверка от експерти от водещи неправителствени организации, бизнеси и публични институции, както и от представители на глобалната мрежа на Reach for Change. През септември десетте най-добри кандидати ще бъдат поканени да вземат участие в Акселератора на ПРОМЯНАТА - двумесечна безплатна обучителна програма, която ще им помогне да развият своя бизнес план и да подобрят цялостно своя проект. През ноември чрез интервю с експерти от България и Швеция сред тях ще бъдат избрани петимата финалисти в шестото издание на конкурса. Публиката отново ще има възможност да гласува за своя фаворит сред петимата в началото на 2020 година.

Големият победител ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 30 000 лв., а другите двама финалисти, получили най-много гласове в етапа на онлайн гласуване - по 15 000 лв. Допълнително и петимата ще получат професионални обучения и менторска подкрепа, медийно отразяване и достъп до международна мрежа от социални предприемачи, за да развият своите решения максимално ефективно.