Започна четвъртото издание на конкурса за социални предприемачи на ПРОМЯНАТА

Най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп  – ПРОМЯНАТА, реализирана в партньорство с фондация Reach for Change, търси отново хора с идеи, които целят осигуряването на по-сигурно и добро бъдеще за децата на България. В Международния ден на детето започна приемането на кандидатури във четвъртото издание на изключително успешния конкурс за социални предприемачи, което ще продължи до 18 юли.  Ани Салич, посланик на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA и Юрий Вълковски, директор на фондация Reach for Change България обявиха старта на кампанията и отварянето му за кандидатстване за нови проекти в студиото на “Здравей, България”.

“През тези три години ПРОМЯНАТА помогна на много повече деца. Миналата година отчетохме 500, до които сме стигнали. Дейността ни стига директно до 13 000 деца в момента, като подкрепяме 15 проекта. Днес ще дадем старта на следващата ни инициатива, на следващия ни годишен период. Всички желаещи с проекти ще могат да кандидатстват до 18 юли.”, разкри Ани Салич.

Снимки от специалното събитие за старта на ПРОМЯНАТА 2016/2017 може да видите ТУК

“В началото, когато започнахме, почти не вярвахме, че ще се случи, защото социалното предприемачество в България не е добре застъпено и познато. Още дори няма законодателна рамка – чакаме втори мандат да се случи приемането на закон за социалната икономика, чакаме европейските програми да станат по-приятелски настроени към социалните предприемачи. Социалното предприемачество обаче вече се случва истински в България.”, смята посланикът на инициативата на Нова Броудкастинг Груп.

“Reach for change работи на три континента – Азия, Африка и Европа. Ако в Африка предизвикателството е да бъдат направени занимални или да бъдат предпазени децата от трафик и експлоатация, то тук ние се сблъскваме с други проблеми. Предизвикателството е да изберем най-добрия от много добри проекти.”, разказа Ани Салич.

“Всички, които искат да кандидатстват, трябва да отидат на https://nova.bg/promyanata. най-важното е да имат страст да помогнат на децата. Нашата програма е направена така, че всеки може да кандидатства, стига да има иновативна идея и да вярва в това, което прави и да знае как да направи тази идея устойчива.”, съобщи Юрий Вълковски, директор на фондация Reach for Change България.

“Много хора ми казват – аз не се престраших да кандидатствам, защото видях другите проекти и те са много добри. Аз ги призовавам – кандидатствайте. ПРОМЯНАТА е добра в това да открива бисери, които друг не е видял.”, обърна се към социалните предприемачи Вълковски.

Станете част от ПРОМЯНАТА за децата на България и кандидатствайте с проектите си до 18 юли на https://nova.bg/promyanata.