За това какви условия са необходими, за да расте едно дете щастливо у нас, говорим с посланика на ПРОМЯНАТА - Ани Салич

Остава по-малко от месец  за кандидатстване в четвъртото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп - ПРОМЯНАТА, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България.

Както и досега, целта на инициативата е да подобри живота на децата, като помогне на социални предприемачи да реализират и постигнат устойчиво развитие на идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на малките в България.

За това какви условия са необходими, за да расте едно дете щастливо у нас, разказа посланика на инициативата Ани Салич.

- След три успешни сезона на ПРОМЯНАТА, предстои четвърто издание, което е насочено към по-сигурно и по-добро бъдеще за децата. Според Вас кои са най-важните условия едно дете да расте спокойно и щастливо в страната си?

- Да расте в сигурна и спокойна среда... не само навън, но и в къщи. Да се обучава по строго определени правила и адекватни учебни програми. Да се грижим и за физическото му, и за психическото му здраве. Да ги научим да бъдат част от народа си и да живеят заедно, а не да бъдат самостоятелни борци за лично благополучие. Да знаят как да станат, когато паднат, но и да има кой да им подаде ръка. Да имат шанс да пораснат тук в България, в едно здраво и щастливо семейство и нормално, и приятелски настроено училище.

-  Какво дете беше Ани Салич? За какво мечтаехте като малка? А коя е най-голямата беля, която сте вършили?

- Мило и усмихнато дете, което мразеше да го целуват по бузките, а всички искаха точно това, защото си имах  бузки. Отгледа ме баба ми Яна, която почина на 102 г. Иначе сама се подготвях за училище и си учех уроците, защото родителите ми работеха по цял ден. Всяка събота и неделя ни водеха с брат ми на село, а най-забавните моменти бяха почивките ни в планината или на морето всяка година.

- Ако за един ден можехте да бъдете отново дете, как щяхте да го прекарате?

- Със старите приятелки от училище и със семейството ми на село.

 

Как Ани Салич възпитава своите деца и какво още сподели за детството си, вижте в интервюто с нея за Vesti.bg.