Акселераторът на ПРОМЯНАТА събира стартиращи социални предприемачи с потенциал да променят живота на хиляди деца в България

13 стартиращи социални предприемачи, които са намерили иновативни решения на важни социални проблеми на децата в България, се събраха днес за първи път за началото на Акселератора на ПРОМЯНАТА.

Акселераторът е двумесечна интензивна обучителна програма, която предлага специализирани безплатни обучения и индивидуални консултации. Той е част от процеса на селекция в ПРОМЯНАТА и дава възможност на участниците да подобрят своите решения и своя бизнес план преди да продължат напред в конкурса.

“Тази година фокус за нас беше да изберем решения, които имат потенциал да се разраснат бързо, за да дадат подкрепа и шанс за пълноценно развитие на възможно най-много деца и младежи. Получихме много силни кандидатури със силен предприемачески дух и в по-напреднал етап на развитие, в сравнение с предишните издания на ПРОМЯНАТА. Беше предизвикателство да изберем само 13 кандидати и сме горди и развълнувани от селекцията”, споделя Юрий Вълковски, изпълнителен директор на фондация Reach for Change България.

Участниците в Акселератора предлагат решения на разнообразни важни проблеми в сфери като образование, ранно детско развитие, здраве, подкрепа за деца с увреждания и техните семейства, както и за деца от маргинализирани групи. За да научите кои са 13-те участници, следете Facebook страницата на ПРОМЯНАТА.

През ноември чрез интервю с експерти от България и Швеция сред участниците в Акселератора ще бъдат избрани петимата финалисти в ПРОМЯНАТА 2017/2018. Те ще получат финансиране, медийно внимание, менторска подкрепа, обучения и достъп до международната мрежа на ПРОМЯНАТА за период от една година.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 13 000 деца и младежи от цялата страна.