Семейството на Краси и Силви от Варна показва как протича една сутрин с децата в тяхната къща

Те са едно обикновено семейство от Варна, но с необикновена дъщеря. Краси и Силви от фондация "Живот със Синдром на Даун" са посветили живота си на това да разказват за децата, които са с този синдром, едно от което е и тригодишната им дъщеричка Микаела.

За целта и двамата родители създават видеоклипове, с които споделят как протича животът им с дете, което има Синдром на Даун. В най-новото си видео, те показват една обикновена сутрин у дома, когато децата не са на градина. Микаела заедно с нейното братче Крис, играят, мият зъбите си и закусват – всички ежедневни сутрешни дейности, които извърша едно семейство.

Интересното е, че Микаела се справя отлично с обличането, приготвянето на закуската и нейното похапване. А какво най-често закусват Крис и Микаела? Оказва се, че любимата им закуска е мюсли и модерното напоследък "смути", което пият всеки път, когато са при едната баба. Каква е рецептата за любимото смути и кой го приготвя, разберете във видеото.

"Мисията ни е да показваме, че децата със Синдром на Даун имат огромен потенциал за развитие и са част от обществото. С нашите видеа, които са отражение на всекидневния ни живот, искаме да вдъхнем увереност и на други родители като нас", разказват Краси и Силви.

"Живот със Синдром на Даун" са финалисти в последното издание на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA в партньорство с фондация Reach for Change България - ПРОМЯНАТА 2016/2017.

Всички видеа на проекта "Живот със Синдром на Даун“ може да гледате в техния официален канал във Vbox7.com. За актуална информация следете тяхната Facebook страница.