Инцидентът е станал през 2006, когато Ел Франкен бил известен шоумен и телевизионен водещ

Манекенката, коментатор и телевизионна водеща от американският телевизионен канал KABC Лиан Туидън обвини в открито писмо сенатора от Минесота Ел Франкен в сексуален тормоз, случил се преди повече от 10 години, информира "РИА Новости", цитирана от БГНЕС. 

Туидън пише, че инцидентът е станал през 2006, две години преди Франкен да бъде избран за сенатор. По това време той бил известен шоумен и телевизионен водещ, включително и на известното предаване „Събота вечер на живо” по NBC.

10 жени обвиниха италиански режисьор в сексуален тормоз

Журналистката разказва, че Франкен я притеснявал по време на пътуване на група американски артисти, които участвали в развлекателни програми пред американски войници в Близкия изток.

Франкен предложил на колежката си да участват в скеч, в който двамата се целуват и настоявал да репетират. Тя се съгласила след колебания и Франкен се вкопчил в нея. Туидън го отблъснала и след това избягвала контакти с натрапника, а той се заяждал с нея.

СЛЕД СЕКССКАНДАЛА: Британският филмов институт отне членството на Уайнстийн

По време на обратния полет във военно-транспортен самолет младата жена заспала на седалката си с военен шлем и противокуршумна жилетка. След завръщането в САЩ показали на Туидън снимка от самолета, на която Франкен я е хванал за гърдите. Туидън е приложила снимката към писмото си. Тя обяснява, че се е опасявала за кариерата и затова не е огласила случилото се веднага, но сега вече не се страхува.

Секс скандал "взе главата" на австрийски депутат

Американският сенатор Франкен се извини на журналистката Туидън. Той заяви, че неговите спомени за целувката по време на репетиция се различават, но се извинява искрено на Лиан. Що се отнася до снимката, Франкен казва, че искал тя да изглежда смешна, но тя не е била такава.

„Не трябваше да го правя”, казва Франкен.

Световноизвестен музикален продуцент обвинен в опит за изнасилване

Аналогични обвинения доведоха до прекратяване на кариерата на актьора Кевин Спейси и на холивудския продуцент Харви Уейнстейн. Срещу актьора Бил Косби е в ход съдебно дело за сексуален тормоз. 
 
Републиканската партия предприема стъпки за оттеглянето от политическия живот на нейния кандидат за място в Сената от щата Алабама Рой Мур, срещу когото отправиха обвинения 7 жени. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.