Кампанията цели набирането на средства за рехабилитатори

За 8-ми пореден път Операция "Жълти стотинки" ще подкрепи благотворителна кауза и тази година средствата ще бъдат инвестирани в осигуряване на допълнителни рехабилитатори към Центъра и в развитието на програма "Мобилен терапевт". По този начин дарителската кампания ще облекчи живота не само на десетки деца с множествени увреждания, но и на техните семейства, които често се превръщат в заложници на болестта.

Към центъра за деца с нарушено зрение в училището "Луи Браил" има един единствен рехабилитатор, защото това позволява бюджетът. Налага му се да справя с 80 деца с множествени увреждания. 

"Графикът ми е пълен, защото няма дете с дадено заболяване, което да няма нужда от рехабилитация. Справям се с около 6 деца на ден, но в някаква степен останалите остават ощетени. Дори да има още трима рехабилитатори, все ще има какво да вършат. Ако децата останат без рехабилитация, се наблюдава стъпка назад в развитието им" - заявява Пламен, който се занимава с професията от повече от 10 години.  

В кампанията може да се включи всеки – както физически лица, така и търговски обекти. Инициаторът VIVACOM е осигурила допълнителен брой от специалните касички за жълти стотинки, които могат да бъдат заявени от всеки един търговец, независимо от обхвата и вида на неговата дейност – на имейл адрес kasichka@vivacom.bg.

Кампанията може да бъде подпомогната и със sms на кратък номер 1415 или с обаждане на телефон 0-900-5-14-15. Цената е 1 лев за всички абонати на трите мобилни оператора в страната и 1,20 лв. за клиентите на предплатени услуги. За по-големи дарения има осигурена дарителска сметка: IBAN BG70TTBB94001528002490.