Поли Янкова е основател на технологична образователна организация, която учи най-малките на основи на програмирането

Когато преди 3 години Поли Янкова става майка, тя за първи път се замисля дали образователната система у нас може да подготви сина ѝ за една професия на бъдещето. Като математик забелязва, че в България липсва достатъчна подготовка в логическо мислене за най-малките. 

"На децата се налага да наизустяват много факти и формули, което по никакъв начин не развива начина им на мислене. Тогава си казахме, че е хубаво да направим нещо, с което да променим тази ситуация у нас" - споделя Поли. 

По темата

Идеята за MindHub се ражда в главите на Поли и нейния съпруг в края на 2015 г., докато разсъждават върху бъдещето на своето дете и на останалите деца в България. Двамата мечтаят те да получават достатъчно добро образование и шансове за развитие именно тук, в България, за да не се налага да емигрират и да учат другаде.

Поли основава MindHub, за да учи децата на основи на програмирането и да им даде възможност за успех в професиите на бъдещето. Само две години след основаването, освен Поли, екипът на MindHub вече се състои от още 16 човека и работи в 5 града - София, Пловдив, Велико Търново, Русе и Варна. Предстои им да изградят мрежа от училища в България, които да обучават своите ученици на програмиране по учебна програма и методологията на MindHub.

"Бъдещата ни цел е да започнем да работим с училища от доста по-малки населени места. Ще обучаваме учители и те ще могат да преподават програмиране на децата в начален етап. Това, което правим е значимо и трябва да разкажем на повече хора, за да можем да дадем на децата по-добро бъдеще." 

До 5 февруари всеки може да се запознае с петимата социални предприемачи - финалисти в четвъртото издание на ПРОМЯНАТА и да избере за кого да гласува на www.nova.bg/promyanata

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на почти 36 000 деца и младежи от цялата страна.