В еуфорията си някои от по-ентусиазираните фенове дори скачаха в обществен фонтан

Хиляди хора изпълниха улиците на Израел, за да отпразнуват победата на страната в песенния конкурс "Евровизия", донесена от 25-годишната Нета Барзилай.

България зае 14-ото място на „Евровизия“ 2018, победата е за Израел

Представителката на Израел спечели надпреварата с песента "Toy", донасяйки четвърта победа на страната си и първа от 1998 г.

В родината си Нета Барзилай се превърна в сензация с "кудкудякащото" парче в стил техно денс. След оповестяването на името на победителката, хиляди въодушевени израелци излязоха по улиците, за да празнуват.

Бурни емоции, след като България се класира за финала на "Евровизия"? (ВИДЕО)

В еуфорията си някои от по-ентусиазираните фенове, събрали се на площад "Рабин" в Тел Авив, дори скачаха в обществен фонтан. Всички - от политици, до известни личности - поздравяваха Нета Барзилай.

Победата й се смята за особено важна за страна, която често е изолирана заради десетилетния си конфликт с палестинците.

„Equinox“: Имаме сили за първото място на „Евровизия”

"Вие донесохте огромно признание за държавата Израел. Това е голям подарък за нашата страна, която празнува 70-ия си Ден на независимостта и 51 години от обединението на Ерусалим", написа във Facebook израелският министър на културата и спорта Мири Регев.

България - на финал на "Евровизия" (ВИДЕО)

"Вие сте най-добрият посланик на Израел", каза на Нета Барзилай израелският премиер Бенямин Нетаняху в телефонен разговор, който беше излъчен по израелската телевизия.

Израел е печелил три пъти преди това Евровизия - през 1978, 1979 и 1998 г.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.