Това е каузата на Фондация “За Храната” – финалисти в петото издание на инициативата

Финалистите в тазгодишното издание на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA - ПРОМЯНАТА, вече са ясни и можете да гласувате за тях на адрес nova.bg/promyanata.  Василена Гръбчева се срещна с един от тях  - Фондация “За Храната”, които разказаха за своята кауза в “Здравей, България”.

Екатерина Йосифова и Наталия Александрова искат да докажат, че здравословното хранене при децата е възможна мисия.

“Идеята се роди, когато нашите деца тръгнаха в първи клас и ние като родители се сблъскахме с лавките, безплатните закуски, плодовете и млякото , които се дават в училище. Всяка една от нас се опитваше да се справи с проблема индивидуално и в един момент разбрахме, че това не е решение , ние, двете, с помощта на други майки създадохме Фондация “За храната” , чиято мисия е здравословното хранене на децата”, разказват Екатерина и Наталия.

От година и половина Екатерина и Наталия помагат на родителите, организирайки кампанията “Ден на революцията в храненето” и безплатни кулинарни работилници. 

“Много родители знаят кои сме, често ни пишат, изпращат ни сигнали с неподходяща храна, която се предлага”, споделят Екатерина и Наталия.От фондацията предлагат алтернатива на вредните, според тях храни, които се предлагат на децата.

Ако спечелят ПРОМЯНАТА  “За храната” искат да развият своята кауза с разработване на дигитален ресурсен център за безплатна информация за здравословното хранене и създаване на клуб за храната , в който да обединят ресторанти и заведения за хранене, които предлагат здравословни менюта. 

Екатерина и Наталия са ПРОМЯНАТА, защото “едно дете може да бъде добър математик, добър музикант или добър футболист, но ако не е здраво всичко друго губи смисъл”.

“ПРОМЯНАТА е здравословното и балансирано хранене за децата”, смятат двете дами

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за пета поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 80 000 деца и младежи от цялата страна..