Часове преди петия лайф в новия сезон на шоуто, влизаме в гримьорната, за да се запознаем с хората, които правят чудеса с участниците

Вече седма година „Като две капки вода“ представя любими български звезди в невиждано до момента амплоа на световноизвестни личности от света на музиката и шоубизнеса. Уникалното по рода си шоу покорява феновете както с невероятните изпълнения на сцената, така и с перфектно изградените образи.

Преобразяването на родните звезди е един труден, но вдъхновяващ, цветен и интересен процес. Обикновено той остава скрит за зрителя, но днес часове преди петия лайф в новия сезон на шоуто, влизаме в гримьорната, за да се запознаем с хората, които правят чудеса.

„Работата наистина е екипна не можем да направим един образ без присъствието на всичките звена – грим, маски, коса, гардероб. А всеки детайл е от значение – дали ще е обеца, лак на ноктите, белите зъби – понякога най-малката подробност прави образът съвършен“.

Със Стилияна Узунова, Десислава Гроздева, Елена Гаврилова, Светлана Якова, Гергана Лалова, Мария Станкович и Даниела Аврамова се срещаме в гримьорната минути преди да започнат работа. Всеки понеделник работният им ден стартира по обяд и приключва към полунощ.

Те са екип в „Като две капки вода“, откакто шоуто съществува – тоест вече 7 години. А се познават от много повече – близо 15. „Общо взето сме доста стар отбор. За тези 7 години животът ни много се промени – всички вече сме майки, отговорността е по-голяма“, разказва Стилияна.

Най-дългият грим може да продължи от 6 до 7 часа. „Това обикновено са преобразяванията, които включват лепене на маски и слагане на специални костюми. В тези случаи звездите проявяват доста търпение”, разказват момичетата.

Надникнете в гримьорната, където се случва магията на преобразяването.

Разгримирането обаче също не е лесно и понякога може да предизвика куриозни ситуации. „Къци Вапцаров беше Лили Иванова и му сложихме дълъг маникюр. След края на шоуто той много бързаше и каза, че сам ще си свали ноктите. При което на другата сутрин беше изпаднал в ужас, че не може да си махне маникюра. Но с ноктите беше успял да направи закуска на децата и да кара мотора си“. 

Момичетата разказват, че най-лесно се трансформират хората с малко лице и носле, като Стефан Илчев, а сред участниците направили най-големи жертви с външния си вид се нареждат Азис, който обръсва главата си за имитацията на Слави Трифонов, Къци Вапцаров, който обръсва цялото си тяло и Милко, който се раздели с емблематичния си мустак.

Миналият понеделник Дичо спечели първото място в шоуто. Кой ли ще бъде днешният победител?

Кой са най-любопитните моменти на момичетата по време на поставянето на специалните гримове, как се правят отливките на маските, коя е най-сложната част в правенето на прическите и кой е любимият им образ, може да прочетете в материала на vesti.bg

Не пропускайте „Като две капки вода“ в понеделник вечер от 20.00 ч. по NOVA.

Следете Facebook страницата на предаването , официалния Instagram  и сайта на шоуто за актуални новини. За повече видео материали следете канала на „Като две капки вода” във Vbox7.com, а целите епизоди на предаването може да гледате в NOVA PLAY