До 18 юли се приемат кандидатури на социални предприемачи, които искат да променят живота на децата и младежите на България

Вече започна Шестото издание на ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с Фондация Reach for Change България. Досега ПРОМЯНАТА помогна на над 96 000 деца в цялата страна, а всяка година NOVA инвестира над 190 000 лв., за да може положителната промяна за децата на България да стане реалност.

Социални предприемачи с дух и силна мотивация, намерили решение на важен социален проблем на децата и младежите (0-24 г.) в България, могат да кандидатстват като попълнят онлайн формуляр от днес до 18 юли на: www.nova.bg/promyanata

 „Вече за шеста поредна година Нова Броудкастинг Груп подкрепя социалните предприемачи в инициативата не само финансово, но и чрез експертизата на над 60 служители на компанията, които през последните години са се включили като доброволци, ментори и консултанти. Допълнително използвайки силата на медията, даваме видимост на работата, която финалистите в ПРОМЯНАТА вършат, в името на децата. Помагаме им да станат устойчиви и да намерят допълнителни партньори“, коментира Красимира Василева – Директор продажби, маркетинг и ПР в Нова Броудкастинг Груп:

Стартът на конкурса беше даден в ефира на NOVA в предаването „Събуди се“.  

“ПРОМЯНАТА е подходяща за всеки, който има решение на проблем на децата и младежите, което е тествал и знае, че работи – но има нужда от подкрепа, за да го разрасне и да го направи устойчиво. Нека кандидатстват и хора и организации, които все още се чувстват неуверени в своите идеи – ще имате възможност да ги развиете по време на процеса на селекция, в нашия Акселератор” - сподели изпълнителният директор на Reach for Change България Юрий Вълковски към бъдещите кандидати в конкурса.

Петимата най-добри кандидати - един голям победител и четирима финалисти - ще спечелят място в Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период между една и пет години. Победителят ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 30 000 лв., а още двама от финалистите, получили най-много гласове в етапа на онлайн гласуване - по 15 000 лв. В допълнение всички те ще получат значителна нефинансова подкрепа под формата на професионални консултации и обучения, менторство, медийна подкрепа и достъп до мрежа от потенциални партньори и селектирани социални предприемачи, за да могат да развият идеите си и да постигнат възможно най-голямо положително въздействие върху живота на децата.

Като част от процеса на селекция между 10 и 15 от най-добрите кандидати ще бъдат поканени в Акселератора на ПРОМЯНАТА – двумесечна безплатна обучителна програма, която ще им помогне да обогатят и развият проектите си преди да продължат в следващия етап на конкурса. Сред завършилите Акселератора през ноември 2019 г. ще бъдат избрани петимата нови финалисти. Те ще се явят на онлайн гласуване през януари и февруари 2020 г. и публиката ще определи със своя глас кои ще са тримата финалисти, които ще се явят на последния кръг от конкурса – среща с детското и възрастното Жури на ПРОМЯНАТА.

Кандидатстването в ПРОМЯНАТА става лесно чрез онлайн формуляр. Конкурсът е отворен както за юридически лица с нестопанска цел, така и за физически лица. Не се изискват допълнителни документи. Повече за критериите на конкурса, етапите на селекция и формуляра за кандидатстване вижте на www.nova.bg/promyanata