Гледайте туристическото предаване тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Пътешествениците от „Без багаж” ни срещат с африкански лечители и се опитват да разгадаят магията на африканските вярвания тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA. 

Tрадиционните лечители са много популярни в целия свят. В Африка на юг от Сахара 1 на 50 души практикуват традиционно лечителство и са ключов доставчик на здравни грижи за голяма част от населението. Така е било векове наред, така е и днес. Без съмнение някои практики са вредни, но е вярно и това, че с билкови отвари са излекувани не малко пациенти.

В Африка повечето хора са суеверни. Ако някой усеща, че нещо не е наред и няма обяснение за него, ако смята, че му е направена магия, или пък се чувства безпомощен, появяват му се врагове изневиделица и пречките за преодоляване следват една след друга, сякаш нямат край... Любовта се разпада на парчета, внезапно настъпва финансов крах. В такива случаи западната медицина изобщо няма да обърне внимание на нуждаещия се. Затова всички "тичат" при тези, които твърдят, че могат да помогнат в такива житейски ситуации.

Искате да се предпазите от враговете си? Да върнете любовта на човека, който ви е изоставил, имате нужда от духовен съвет или заклинание - те са тук и са готови да ви посрещнат! Но кои са те? Магьосници или лечители?

Гледайте новия епизод на туристическото предаване тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA.