Двамата продуценти разказват за новия си игрален филм, който тръгва по кината на 24 януари

Тази сутрин в "На кафе" ви представяме братя Чучкови – Виктор и Борислав, които са едни от най-успешните продуценти на филми в България. Те разказват за премиерата на най-новия си филм „18% сиво”, който тръгва по кината от 24 януари.

Актьор, снимал с Ал Пачино и Джони Деп, с роля в „18% сиво“

„Филмът тръгва по кината съвсем скоро и ние също тръпнем в очакване. Книгата си е едно голямо вдъхновение за нас. Когато я прочетохме, си казахме, че това е филмова история, в която има заложени големи теми. Ния я доразвихме и направихме сценарий. Борко пръв я прочете, после говорихме и със Захари Карабашлиев. Искахме сценарият да е в сегашно време и да говори за модерния човека и съвременна Европа. Така че адаптирахме книгата към новото време и преместихме действието от Америка в Европа, където също не малко българи живеят”, разказа Виктор Чучков.

Руши Видинлиев в ролята на Зак в „18% сиво“

„Виждате, че Европа последните години е съвсем различна, динамиката се промени. Светът се промени като цяло последните 4-5 години. Стана много по-конфликтен, но основните теми и взаимоотношенията и любовта между мъж и жена, животът извън мястото, където си роден са същите като в книгата. Преместено е действието, има и нови герои. Сценарият е дело на английската сценаристка Хилъри Нориш и Доля Гавански, актрисата, която играе в една от главните филма. Последната си партнира с Руши Видинлиев, Самуел Финци и още утвърдени европейски актьори – Рон Кук, Орландо  Сийл и др. Това са актьори от Англия, има шотландец, от Белгия, от Германия. И дават много цвят на целия филм и ще бъде много интересно за зрителите”, добави известният продуцент.

Цялото интервю с братя Чучкови може да видите във видеото.