Поп идолът Орлин Павлов, двукратният победител от VIP Brother Джино Бианкалана, попфолк певицата Роксана, Мис България 2015 Марина Войкова и синоптичката Ева Кикерезова отварят своите сърца и домове

Тази седмица в „Черешката на тортата“ Роксана и Марина ще направят лични откровения и ще покажат съкровени моменти от животите си. Зрителите ще видят за първи път приятелката на Джино в ефир, а освен много забавление ще станем свидетели и на сълзи в очите на Орлин, Джино и Ева. Попфолк звездата Роксана ще изпита затруднения с приборите и не само ще разбере какво е авокадо, но и ще го приготви.

Българска традиционна кухня с Николина Чакърдъкова в „Черешката на тортата“

Седмицата започва под музикални ритми, защото първият домакин е попфолк певицата Роксана. Докато пазарува, тя предизвиква истински фурор с бригада от 10 души духов оркестър и събира тълпа от почитатели на Женския пазар. Въпреки добрите ѝ кулинарни умения, задачата на шеф Манчев се оказва истинско предизвикателство за певицата, която за първи път вижда авокадо. При пристигането на гостите домакинята бързо успява да разтопи ледовете, като им разказва за своя произход и много лични истории от живота си.

Средиземноморски специалитети с „прабългарския цар“ Юлиян Златев в „Черешката на тортата“

Втора на кулинарния подиум излиза Мис България 2015 – Марина Войкова. Мястото на действие е артистичният ѝ дом, където с помощта на съпруга си приготвя зашеметяващо меню. Красивата домакиня споделя как точно е получила предложение за брак и за най-прекрасния момент в живота ѝ – когато става майка. При поднасянето на няколко ястия с ядливи цветя гостите са озадачени и се съмняват дали това не е шега. Роксана дори отказва да ги опита.

Северът среща Юга с вечерята на Симона Загорова в „Черешката на тортата“

В сряда женската аудитория няма да отлепя поглед от телевизора, защото главно действащо лице е чаровният певец и актьор Орлин Павлов. Той готви с помощта на своята нежна половинка – Диди, но част от ястията решава да приготви сам пред гостите. Наличието на няколко комплекта прибори на масата обърква Роксана, а Джино подтиква домакина да разкаже повече за запознанството му с любимата жена. Вечерта носи неочаквани емоции на Орлин, който се озовава в истинска борба с приготвянето на талиатели и премеждие с иначе оригиналния десерт - сладолед от авокадо.

Оригинална войнишка вечеря с Румен Бахов в „Черешката на тортата”

Кулинарната надпревара продължава в дома на красивата синоптичка Ева Кикерезова. Приготовлението започва със сълзи, защото ситото на баба ѝ предизвиква спомени у нея. Докато  готви, Ева разказва за трудната раздялата с бившия ѝ мъж и как е станала синоптик. Още с пристигането на гостите започва шумна веселба – Роксана изнася концерт, придружен с хвърляне на салфетки. Вечерята продължава с трогателна изненада, която просълзява Орлин, а на финала Джино успява да стъписа цялата компания.

Неудобни въпроси, регионална кухня и вечеря във войнишка палатка в „Черешката на тортата“

Последният ден от седмицата в кухнята се вихри Джино Бианкалана. Той показва за първи път своята приятелка – Кристиана, която му помага в пазаруването, но сам приготвя амбициозно 5-степенно меню. Вечерята започва с ретро преобразяване и фотосесия на компанията и продължава в неговия дом, където останалите му спретват „солена“ шега. Въпреки доброто настроение ще видим сълзи в очите на Джино, а след това домакинът дава специални кулинарни грамоти на всички от компанията.

Седмицата на отличници ще затрудни шеф Манчев, но кой ще получи наградата, гледайте в новите епизоди на „Черешката на тортата“ всяка делнична вечер от 20.00 ч по NOVA.