Припомнете си как кулинарните дефекти се превръщат в ефекти тази вечер от 21.00 ч. по NOVA

"Кошмари в кухнята" отвежда зрителите при софийската легенда "Боянско ханче". Култовият ресторант от времето на социализма има нужда от спешна реанимация.

Наемател и управител е Кирил Димитров. Преди 15 години той е бил от другата страна в ресторантьорския бизнес, работейки като сервитьор в заведението, което ръководи сега. Постарал се е да направи ремонт, изградил е и детски кът. Той обаче е пропуснал факта, че времето на кухнята отдавна е изтекло.

Шеф Манчев преобразява ресторант в романтичния Ахтопол в "Кошмари в кухнята"

Одитът на шеф Манчев установява, че оборудването е в терминален стадий, а котлоните и скарите могат да намерят място в музея на социализма. И тук Манчев се натъква на класическия проблем с мащабно меню без фокус, целящо да угоди на клиентите, но без осигурен ресурс за реализация.

Кулинарният психолог констатира, че взаимоотношенията на екипа са отлични, но същото не може да се каже за посещаемостта в ресторанта. Клиенти има предимно през уикенда, и то главно чужденци. През останалото време освен стъпките на персонала се чува призракът на социализма, който броди около празните маси.

Сръбска драма с холивудски финал или класическа балканска история в "Кошмари в кухнята"

Скоро призрачната тишина е нарушена от сблъсъка между двама мъже в кухнята. Манчев прекръщава ястието "Хайдушка шатра" на икебана заради самоцелния излишък от декорации, което вбесява главния готвач, вложил творческия си заряд в украсата. Той се чувства несправедливо обвинен за мързелив от шеф Манчев и между тях прехвърчат искри.

Тясна ли е една кухня за двама мъже със силни характери и как дефектите се превръщат в ефекти? Каква е ролята на Йордан Стоичков – готвача на Тодор Живков в епизода, не пропускайте да си припомните в "Кошмари в кухнята" тази вечер от 21.00 ч. по NOVA.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си