Носителят на „Златна палма”, четири награди „Оскар“ и стотици отличия от цял свят ще открие специалното лятно издание на фестивала

София Филм Фест се завръща, за да зарадва многобройните си почитатели. СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЛЯТО ще бъде онлайн в цяла България, в платформи на открито и с прожекции в Дома на киното в София.

Официалното откриване на СФФ ЛЯТО е днес, 25 юни, в Платформа А6 на НДК с българската премиера на филма „Паразит“ на режисьора Понг Чун Хо. На церемонията ще бъде връчена Наградата на София на Столична община на художника, аниматора, режисьора, продуцента, сценографа Анри Кулев за неговия принос към изкуството на киното.

Анри Кулев ще получи Наградата на София в деня на откриването на 24-тия София Филм Фест ЛЯТО

Седмият пълнометражен филм на Понг Джун Хо „Паразит” („Parasite/Gisaengchung”) удиви света и заслужено получи „Оскар“ за най-добър филм – това е първата неанглоезична творба, отличена с тази най-желана награда (ако не броим френския филм „Артистът“ на Мишел Азнависиус, реализиран в традициите на нямото кино). От шестте му номинации за „Оскар“ се материализираха още три – за най-добър режисьор, най-добър международен филм и най-добър оригинален сценарий.

24-ти международен филмов фестивал София Филм Фест - РЕСТАРТ през ЛЯТОТО

Гледайте от днес на територията на цяла България близо 90 фестивални филма онлайн ТУК

София Филм Фест се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програма Творческа Европа MEDIA на Европейския съюз, национални и чуждестранни културни институти, спонсори, партньори и приятели.

NOVA е медиен партньор на 24-тото издание на София Филм Фест. 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си