Официалното откриване на СФФ ЛЯТО ще бъде на 25 юни с българската премиера на филма „Паразит“ на режисьора Понг Чун Хо, носител на 4 награди Оскар

София Филм Фест се завръща, за да зарадва многобройните си почитатели. 24-ото издание на най-големия български международен кинофестивал бе отложено 3 дни преди планираното откриване на 12 март 2020. След месеци на извънредно положение и извънредна епидемична ситуация, фестът ще предложи адаптивно решение спрямо мерките за ограничаване на разпространението на  COVID-19.

Дневникът на един необикновен София Филм Фест: „Физика на тъгата“

Фестивалът се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програма Творческа Европа MEDIA на Европейския съюз, национални и чуждестранни културни институти, спонсори, партньори и приятели.

24-тият София Филм Фест ще предложи издания в два периода на 2020 – лято и есен.

Дневникът на един необикновен София Филм Фест: „Диви и щастливи“

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЛЯТО ще бъде ОНЛАЙН в цяла България, в платформи на открито и с прожекции в Дома на киното в София.

Официалното откриване на СФФ ЛЯТО ще бъде на 25 юни в Платформа А6 на НДК с българската премиера на филма „Паразит“ на режисьора Понг Чун Хо, носител на 4 награди Оскар (включително за най-добър филм), „Златна палма“ в Кан и още над 200 отличия по света. На церемонията ще бъде връчена Наградата на София на Столична община на художника, аниматора, режисьора, продуцента, сценографа Анри Кулев за неговия принос към изкуството на киното.

Дневникът на един необикновен София Филм Фест: „Котка в стената“ и „Завръщане“

За първи път в историята си София Филм Фест ще предложи част от програмата ОНЛАЙН. Партньор е международната платформа Festival Scope & Shift 72, която е лидер в предоставянето на онлайн фестивални услуги в света. Програмата на СФФ ОНЛАЙН включва около 80 филма, а всички заглавия може да видите на: www.siff.bg

Специална селекция ще бъде представена в Дома на киното – единственият киносалон през лятното издание на София Филм Фест, в който ще има кинопрожекции в зала. Програмата в Дома на киното ще предостави възможност за среща с някои автори на новото българско игрално и късометражно кино.

Третият модул на лятното издание на СФФ е на открити платформи. Откриването и церемонията, както и още някои гала прожекции, ще бъдат в Платформа А6 на НДК.

Дневникът на един необикновен София Филм Фест: „Можеш ли да убиваш“ и „Шибил“

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЕСЕН се предвижда да се проведе от края на септември до средата на октомври в няколко софийски киносалона и основно ще включва филми, които не присъстват в програмата на летния фестивал. През есента ще се състоят и премиерите на българските документални филми от програмата на СФФ, както и игрални български премиери. През есента СФФ ще направи отложените си гостувания в Бургас, Пловдив и Варна с прожекции в киносалони, както и ще посети още няколко дестинации от пътуващото си издание, където публиката ще може да съпреживее емоцията от гледане на кино на голям екран. Разбира се е в зависимост от епидемичната обстановка в страната.

Допълнителна информация за Голямата награда в Международния конкурс „София – град на киното”, 17-тото издание на пазара за копродукции София Мийтингс, както и програмата на СФФ може да откриете ТУК.

БИЛЕТ

Голяма част от филмите в програмата ни са достъпни по добре познатия начин – БИЛЕТ в КЕН, един от символите на София Филм Фест.  За всички зрители, които все още пазят своите БИЛЕТИ в КЕН, закупени през месец март - те ще важат за прожекциите в Дома на киното с онлайн регистрация, необходимо е да се следва внимателно текста с инструкциите за употребата му. За всички прожекции на открито, които са предвидени в програмата на София Филм Фест Лято, БИЛЕТ в КЕН*ВАУЧЕР може директно да бъде предаден на касата на киното, за да се получи достъп до избраната прожекция. БИЛЕТ В КЕН може да бъде открит в търговската мрежа, а повече информация има на siff.bg/bilet и може да бъде получена на безплатен номер 080018110.

NOVA е медиен партньор на 24-тото издание на София Филм Фест.