Не пропускайте „Аврора“, „18% сиво“ и „Война на войната“

Най-добрият музикален документален филм в Краков миналата година „Аврора“ може да бъде видян #ДНЕС в програмата на 24-ия София Филм Фест - Лято от 18.00 часа в Дома на киното.

Авторите му - Бенджамин Лангеланд и Стиан Сервос разказват за пътя към голямата сцена на норвежката изпълнителка и продуцент Аврора Аскнес - на 16 години тя вече е известна, напуска училище, издава албум и заминава на световно турне. Дали Аврора ще успее да се противопостави на комерсиалните изисквания на музикалната индустрия, докато продуцира сама втория си албум и се опитва да намери своята идентичност като музикант и човек. Филмът е част от Международния документален конкурс!

Софийската премиера на „Сестра“ е в конкурсната програма на 24-тия София Филм Фест

От 20:30 часа в Дома на киното е време за новото българско кино с втория пълнометражен игрален филм на Виктор Чучков – син „18% сиво“. Създаден по едноименния роман на Захари Карабашлиев, разказът проследява пътешествието на младия Захари от Лондон до Берлин, след като жена му го напуска, в което са замесени голямо количество случайно попаднал в него хашиш и пъстра галерия от колоритни персонажи.

София Филм Фест: Акцентите на 29 юни

В главните роли са Руши Видинлиев и Доля Гавански, но зрителите ще видят също и Самуел Финци, както и много чуждестранни актьори, сред които Бен Крос, ветеранът на британската театрална сцена Рон Кук, Борис ван Северен, Норман Боуман, Сузане Вюст и други. Продуцент е Борислав Чучков. „18% сиво“ участва в Международния конкурс на #24SofiaIFF.

„Кръвта на пеликана“ - с премиера на 24-тия София Филм Фест ЛЯТО

Днес ви представяме британския филм „Как да имитираш война“ на Рудолф Херцог - филмът, режисиран от сина на Вернер Херцог, може да бъде гледан само ОНЛАЙН.
„Война на войната“ е най-големият концерт за всички времена, който ще бъде наблюдаван от милиарди зрители. Гениалният пиар Кейт отговаря за рекламата. Тя работи заедно с Хари Хоуп - организатора на събитието, който се изживява като месия. Двамата трябва да превърнат „Война на войната“ в празник, а не в пропаганда. Но Хоуп не е просто егоцентричен маниак с месиански комплекс, а рокзвезда с непреклонен характер. Не пропускайте >>> само до 19 юли!

NOVA е медиен партньор на 24-тото издание на София Филм Фест. 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си