Проектът на победителя в първото издание на ПРОМЯНАТА цели да даде стипендия на 12 таланта

Победителите от първото издание на най-голямата социално-отговорна инициатива на NOVA – ПРОМЯНАТА започват кампания за набиране на средства. Целта е дванадесет деца от Враца, които имат талант в сферата на информационните технологии, да получат пълна стипендия за обучение. Над 400 човека вече са преминали през курсовете на Враца софтуер общество и това е помогнало на професионалното им развитие.

Враца софтуер организира Hack Vratsa за втора поредна година

Създателите на проекта отчитат, че COVID - 19 кризата оказа голямо влияние на региона и местната безработица. Това от своя страна е довело много хора до финансов колапс. Експертите в ИТ сферата наблюдават засилен интерес към курсовете, които предлагат, но липса на финансова възможност на кандидатите. „Нашата цел е да продължим да бъдем добрият пример”, казват от Враца Софтуер общество.

NOVA и ПРОМЯНАТА с награда от Българския дарителски форум

Дарителската кампания е вдъхновена от желанието на хората за развитие. Детайли за нея можете да намерите тук. Организаторите вярват, че кампанията ще е успешна, защото всеки има с какво да помогне – дали с дарение, или със споделяне на информацията със свои приятели.