Инициативата на NOVA и Reach for Change ПРОМЯНАТА бе отличена в категория „Устойчивост“ в конкурса „Най-голям корпоративен дарител“ на БДФ

Наградата прие Ани Салич, която от години е част от социалната инициатива. Церемонията се проведе в Президентството, където Румен Радев беше домакин на събитието.

Отличието, което получи NOVA, се връчва от Българския дарителски форум и е признание за десетките проекти на социални предприемачи, които ПРОМЯНАТА подкрепя през годините.

„Нова броудкастинг груп" с награда на четиринадесетите годишни награди „Най-голям корпоративен дарител” (ГАЛЕРИЯ)

„NOVA получава една напълно заслужена награда, защото инициативата ПРОМЯНАТА стигна до 100 хиляди деца и младежи. И през всичките тези години сме създали много – онлайн платформи за сексуално образование, за интегрирано обучение на младежи с увреден слух, за подпомагане на семейства с онкоболни деца и много други. Само за пример давам моят любим първи проект – на Емо и Тео – IT център във Враца, който вече е обучил 400 младежи, тридесет, от които са наети на работа. Още три фирми са отворили своите офиси във Враца“, сподели едно от емблематичните лица на NOVA Ани Салич.

„Истинската устойчивост на ПРОМЯНАТА е в развитието на нашите социални предприемачи. Всички те в началото започват като една идея, една мечта – и с времето се превръщат в устойчиви и влиятелни организации. Такъв е случаят например с „Враца софтуер общество“ или „Живот със Синдром на Даун“, които нямаха дори създадена организация, когато кандидатстваха при нас. Но имаха ясна амбиция и много воля – днес вече те променят обществени нагласи и създават по-добри условия за живот за стотици деца и младежи“, коментира Юрий Вълковски, изпълнителен директор на Фондация Reach for Change България.