Лентата е дебют за режисьора Бо Калинов, а зрителите вече могат да гледат историята в кината в цялата страна

Богомил, Калин и Александър или братя Калинови стоят зад един от най-новите български филми „Пепел върху слънцето”. Идеята да разкажат именно тази история се ражда спонтанно. „Попаднахме на един сценарий за късометражен филм, написан на пишеща машина преди 20 години и нещо ни грабна. Впоследствие разбрахме, че има и роман. На негова основа изградихме сюжета в „Пепел върху слънцето”, разказа продуцентът Калин Калинов.

Силвия Петкова за търсенето на истината в „Пепел върху слънцето”

История за грешките, за обвиненията и трудностите в преследването на истината.

„Най-много ни хареса емоционалната сила, която е заложена в човешкото на героите – не виждаме лекаря само като такъв, а и като човека, който стои зад бялата престилка. Това е едно от най-ценните качества на този проект”, каза режисьорът Богомил-Бо Калинов.

Грандиозна премиера на "Пепел върху слънцето" изправи зрителите на крака

Актьорът сред братята Александър Калинов споделя, че е много щастлив от партньорството си с актьори като Силвия Петкова и Юлиан Вергов – това е било за него сбъдната детска мечта.

„Пепел върху слънцето” е режисьорски дебют за Бо Калинов, а той самия изрази надеждата си съвсем скоро да може да зарадва почитателите на киното и с втория си филм.  

Какво още споделиха те пред „На кафе” – гледайте във видеото.