Журналистът на NOVA Методи Владимиров и организаторът от dir.bg Деян Веселинов разказаха повече за кандидатурите и категориите

За четвърта поредна година организира конкурса за добра журналистика „Когато авторите говорят с факти”.

„Според мен подобен конкурс може да даде добри резултати във времето. Не е нужно да се лъжем, че промяната става бързо”, каза Веселинов по повод на 112-тото място на България в класацията за свободата на словото. Конкурсът е пример за това, че медиите могат да се обединят около качественото и доброто, защото той обединява конкурентни медии, които да поощрят автори на качествени журналистика. „Трябва да поощрим нашите колеги, които работят за качествено съдържание и затова сме определили шест категории в уеб средата”, допълва той.

Web Report 2021 очаква своите победители

„Фактите относно нашето 112 място са неоспорими, но нека направим нещо, за да това се промени. Аз съм сигурен, че на конкурса ще има хора, които ще изпъкнат с работата си и нека по този начин променяме”, каза лицето на Новините на NOVA Методи Владимиров.

Организаторът подчерта, че условията на конкурса позволяват всеки един журналист да се включи. Победителите в различните категории ще получат и финансова награда. „До 17 май продължава възможността за всички наши колеги и автори – независимо от опита и медията, която представляват, да участват”, напомня Веселинов.

„Авторите, които кандидатстват, са равнопоставени. Като представител на голяма медия аз съм на същото ниво като колеги от уеб сайт или друга телевизия, защото материалите трябва да бъдат публикувани в интернет”, допълни Владимиров.

Методи Владимиров: „Добър си толкова, колкото е добър последният ти материал"

Тази година към шестте познати категории, отговаряйки на динамиката в онлайн средата, организаторите са добавили категорията „Подкаст”.

Методи Владимиров също напомни на всички журналисти и автори, че участието в конкурса на повече от тях би донесло качествена конкуренция.

На webreport.bg всеки посетител може да разгледа интересни материали във всички категории. На същия адрес всеки един кандидат може да се регистрира и да участва в конкурса.