Усмихнатият водещ споделя за срещите с феновете и как се справя с бурите в живота си в предаването "На кафе" в ефира на NOVA

Синоптикът сподели пред репортер „На кафе“, че очаква циганско лято през октомври. Според дългосрочните му  прогнози ще се радваме на сравнително топъл период, дори с летни температури в някои дни. До средата на месеца може да очакваме минимални валежи и сравнително приветливо време, подходящо за разходки. Василковски признава, че се е случвало понякога да греши в прогнозите си за времето, защото метеорологичните модели не могат да са 100% точни. Анализирайки на метеорологичните карти топлите и студени вълни, те понякога могат да се изместят ден-два напред или назад, което води до неточността

„Обичам да казвам, че времето е пивко. То е такова, защото винаги можеш да намериш причина да си весел, позитивен, дори когато е мъгливо. Много хора свързват мъглата с нещо неприятно и тя в повечето случаи, сутрин е доста депресираща. Но когато се качиш някъде на високо, например на Черни връх и погледнеш в подножието, виждаш нещо живописно, което напомня на бълбукащо море. А то бълбука там където са комините на ТЕЦ. Но общата картина е хубава“, разказва коя е любимата му метеорологична прогноза водещият.

Николай Василковски тръгва по стъпките на Иван Вазов в „Дотам и обратно“

„Бурите са всеки ден и от различно естество. Но трябва да намираме начин да ги спираме. Аз го правя с усмивка. Не знам каква е правилната формула, но винаги гледам да съм максимално позитивно настроен“, разкрива водещият какво са случва в ежедневието му и как преминава през бурите в живота си.

„В дена на Независимостта се разхождахме из центъра на Велико Търново с Ники Дойнов и двамата усетихме тази любов от фенките. Аз обичам да си говоря с хората. Много често се движа с градския транспорт и когато пътувам за работа правя прогнози за времето на различни непознати хора. Когато излъчваш позитивизъм, отнасяш се човешки и не надменно, хората те обичат“, споделя с усмивка Ники за срещите с феновете си.  

Неочаквана битка на Арената на „Игри на волята: България"

Василковски разкрива, че тази година е изминал около 13 000 км на път. Внушителният километраж водещият е навъртял заради туристическата рубрика, която прави за ефира на NOVA, за сутрешния блок в събота и неделя „Събуди се“ и включително всички останали придружаващи пътувания.

„Постоянно разглеждам социалните мрежи и виждам какво впечатлява хората. Така откривам някои места, които не съм подозирал, че съществуват. Наскоро докато бях в отпуска, открих красотата на Странджа. Това е една планина, която много хора подценяват, защото е далеч от София. Изключително красиво място с живописни маршрути. Тръгвайки в гората се оказваш в приказка. Учудването ми дойде точно от тази красота. Например в района на водопад Докузак, буквално попаднах в приказно място“, разказва Ники за вдъхновението си да открие и посети интересни кътчета от България.