След година на пълна промяна – напуска ли актрисата от „Пътят на честта" своята професия?

В откровено интервю пред Мариян Станков – Мон Дьо Силвия Петкова разкрива истина ли е, че слиза от сцената, каква голяма промяна е белязала последната година за нея и кои са най-тежките изпитания и най-важните ценности в живота ѝ.

Петър Дочев: Оправдавам героя си Асен в „Пътят на честта"

„Напоследък се появи една нова Силвия, с която още с запознавам. Малко по-опознаваща и грижовна към себе си. Време беше да отсея хората, които по някакъв начин злоупотребяват с моята доброта, която е до болка и до глупост огромна. Христовата възраст беше напълно преломен за мен миг. На рождения ми ден тази година, когато навърших 34 години, не празнувах, а изпращах 33 с абсолютна благодарност за този урок, който ми даде. И за това осъзнаване, че твърде много се разпилявам за другите. Твърде често си позволявам да потискам интуицията си. Осъзнах, че най-близките ми, които съм наричала верни приятели, всъщност имат страшно много изисквания към мен. А обратната връзка я няма. Чистката беше тотална – трима от най-близките ми приятели в последните 20 години си заминаха незнайно как. Просто се случи!  Осъзнах, че веселушката Силвия, която е бохем и човек на живота, няма с кого да помълчи. Научих се да казвам „Не!“. Защото навреме казаното „Не!“ е най-безценно.“

„Троянски кон“ в „Пътят на честта“

Слиза ли Силвия Петкова от сцената?

„Силвия Петкова не слиза от сцената. След 10 години като щатна актриса в Театър „София“, реших, че е време за малка промяна. Усетих, че един от най-големите ми страхове се  сбъдва, а той е инерцията, рутината. Реших да изляза на свободна практика. Много ми се работи и се уплаших, че чакам някой друг да ми даде роля. Реших най-после да повярвам в себе си! В страхотни отношения съм с всички колеги и с директора Ириней Константинов.“

„Моят „път на честта“ е истината! За нея живея! Един ден, като тръгна да умирам, с нея ще умра!“, категорична е актрисата.

За живота в София и провинцията, за чалгализацията на обществото, за провалите, за най-трудно научените уроци в живота, за предателствата и за любовта, гледайте във видеото.

Актуална информация за "Пътят на честта" може да откриете във Facebook страницата и Instagram акаунта на сериала. Всички епизоди от поредицата могат да бъдат проследени в NOVA PLAY.

Последвайте NOVA във  Facebook и Instagram.