Гледайте епизода на кулинарното риалити тази сряда от 20.00 ч. по NOVA

В сряда в образа на кулинар влиза фаталната жена, превърнала се в любимка на публиката, след участието й в хитовия сериал „Братя“. Актрисата Искра Донова приема сериозно предизвикателството на домакин в „Черешката на тортата“ и демонстрира висши кулинарни способности. Тя съставя меню от ястия, вдъхновени и любими на нейното семейство.

Тероарна кухня с Гергана Стоянова в „Черешката на тортата“

Искра залага на ястия, които обичайно се приготвят в семейството й и не я затрудняват в кухнята. Единственото предизвикателство се оказва щраусовото яйце, което е задачата на шеф Манчев тази седмица. В менюто й присъстват зелена салата с кедрови ядки, нар и синьо сирене, две предястия – едното е сух таратор, по рецепта на баба й, а второто домашна лютеница, които подхождат идеално на сръбската дюлева ракия. В студените януарски дни, топлият хляб обединява компанията на масата и затова домакинята замесва питка „домошарка“ със сирене. За основно ястие решава да предложи любимото на семейството й „кьор сърма“ - зелеви сарми с пуешко месо. Десертите са два: кодрит кадир, който е арабски вариант на крем карамел с брауни и също така ябълкова торта с цедено кисело мляко. Има ли някой от гостите, който не обича крем карамел? 

Диетично спортно меню с Магдалена Христова в „Черешката на тортата“

Пряма и естествена, актрисата открива път към всякакви хора и общува свободно, но за да влезе в ролята на кулинар се нуждае от реквизит и костюм. Ще бъде ли затруднена домакинята в кухнята и ще потърси ли помощ от приятел? Кой ще й асистира в приготвянето на ястията и в чупенето на щраусовото яйце, което е задължителна съставна част от вечерята, предстои да видим в епизода на „Черешката на тортата“, тази вечер.

Какво колекционира Искра Донова? От кого е придобила усета си към храната и кой я е научил да готви? Гостите се забавляват много в непринудена атмосфера и актрисата разказва за първия път, когато е излязла на сцена. Каква изненада е подготвила в края на вечерта и ще успее ли да ангажира компанията за каузата на социално отговорна инициатива?

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook  страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY, след излъчването им в ефир.