Отпадналата от предаването участничка разказва за кулинарното приключение на живота си

Елена Гърчева, която от 10 години работи като готвач и мечтае за собствен ресторант, напусна на метри от финала хитовото кулинарно предаване Hell’s Kitchen. На финала шеф Ангелов я посъветва да вярва в себе си и способностите си в кухнята. Тя се справи фантастично и заслужи аплодисментите на топ кулинара и участниците в Hell’s Kitchen. В студиото на „На кафе“, участничката разказва в детайли за кулинарното приключение на живота си.

„След като излязох от предаването имам повече самочувствие и вярвам в себе си. Исках да вляза още в началото във формата, но нямах смелостта да се запиша. Когато ми се обадиха бях много щастлива и до последно не можех да повярвам, че това приключение ми се случва“, признава Елена.

„Най-трудно ми беше в самото начало. Особено първият ден, първото представяне и докато се опознаем с другите участници. Трябваше ми седмица и половина - две, за да се адаптирам“, разкрива трудните за нея моменти в предаването.

Елена загуби куртката си в Hell’s Kitchen България завинаги

„Избягвах скандалите и се опитвах да стоя в страни от тях. Опитвах се да се самосъхранявам, защото в къщата е много трудно. Има много напрежение и стрес. Постоянно учехме и пробвахме разни работи. Готвехме непрекъснато и в почивните дни“, разказва пред Гала участничката.

За скритите моменти за кулисите

„В свободното време се опитвахме да се разтоварваме и затова си организирахме много игри. Направихме си конкурс Мистър и Мисис Hell’s Kitchen, които спечелиха Мариела и Мартин. Те се представиха по много интересен и забавен начин. Беше доста емоционално и запомнящо се“, разкрива младата жена.

Дегустирай и презентирай в Hell’s Kitchen България

За уроците й като кулинар

„Научих много техники и рецепти – полезни неща, които занапред ще са ми полезни в живота. Близките ми много ми се радват. Доволни са и са горди от представянето ми. Имам много фенове, които постоянно ме спират по улицата да ме пипнат, да си поговорят или да се снимат с мен“, разкрива Елена.

За тежката борба с панирания кашкавал и един шницел

„Тази история е когато бях на 15-16 години и баща ми беше ресторантьор. Имаше малък ресторант в Сандански. Един ден, тъй като готвачът го нямаше, се наложи да вляза в кухнята, без никакъв опит. До този момент имах представа как да направя салата или да изпържа картофи. Започнаха да влизат поръчки, а аз нямах никаква представа как да се случат нещата. Започнах да правя опити и от тигана отиваше в коша. Изхвърлих може би около 2 кг. кашкавал. Обадих се на готвача по телефона, който ми обясняваше стъпка по стъпка какво да правя. Същото беше и с поръчка на шницел, който нямах представа как да изглежда и колко да трябва да е голям. Ставаше едно малко кюфте. Сервитьорът отказваше да го сервира на гостите. Помогнаха ми, но беше пълен ужас. Аз до този момент не исках да се занимавам с готварство, но по-късно започнах да проявявам интерес и да помагам в кухнята. Записах Кулинарна Академия, в която завърших курсовете“, разказва за първите си гафове в кухнята.

Готвене с алкохол в Hell’s Kitchen България

Буквално изгаря от професионализма си

„Доста луда история. Бях сама в кухнята и имах едни специални гости, на които трябваше да приготвя големи риби. Трябваше да ги фламбирам. Полях рибата със спирт, запалих го и огънят буквално отиде до тавана. Косата, мигли, вежди бяха изгорени, също така ръката, но въпреки тава не се отказах. След около час и половина отидох до огледало и видях, че съм изгоряла. Уплаших се много, беше голям стрес“, признава добилата опит готвачка.

Повече за първите стъпки на Елена в кухнята, истории със семейството и приятелите, гледайте във видеото.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, на FB страницата на предаването, както и на официания Instagram.