Припомнете си първи епизод на разследващата криминална драма тази вечер от 22.30 ч.

Сериалът, получил заслужено международно признание и разпространен на три континента, е заснет почти изцяло в Родопите. В лентата Владимир Карамазов влиза в ролята на разследващ полицай от Смолян, а Теодора Духовникова в образа на криминален профайлър в ДАНС, изпратен от София, за да му помага. Васил Банов, Валери Йорданов, Стоян Радев и Лидия Инджова са част от звездния каст на мащабната продукция.

„Дяволското гърло“ с международно признание и втори сезон

Креативен продуцент и сценарист е Иван Спасов, режисьори са Павел Веснаков и Митко Димитров. Монтажът е поверен на Виктория Радославова и операторите Мартин Балкански и Борислав Славков. В подкрепа на екипа от сценаристи е известният криминален психолог Росен Йорданов, който има основна заслуга за достоверността на историята.

"Дяволското гърло" разказва историята на криминално разследване на серия мистериозни убийства, които се случват в Родопите. В него има всичко, което вълнува българите – криминални случаи, мистика, любов, предателство, отмъщение, значими социални теми, каквито са бежанският въпрос, съжителството на различни етноси на една територия, магическата сила на планината.

Сериал на NOVA със световна премиера на три континента

В първия епизод на криминалната драма служителката на ДАНС Миа Язова (Теодора Духовникова) разследва криза в турски бежански лагер в България. След като открива заподозрения, нови следи я насочват към нещо още по-голямо, което се заема да разследва. Събитията се усложняват и стават още по-заплетени, когато Мия разбира, че този, който държи канала за бежанци, е починал предишната нощ...

Актуални новини ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на “Дяволското гърло“ във Facebook