След убийството на любимата му жена, животът на Петър коренно ще се промени…

От снимачната площадка на най-новата семейна драма в ефира на NOVA журналистът Деси Жаблянова разказва любопитни истории – за персонажа на Александър Сано – Петър и за премеждията, с които се сблъсква актьорът, докато по време на снимки управлява лодка по река Дунав.

Луиза Григорова и Александър Димов: Героите ни се изправят пред тежки предизвикателства в „С река на сърцето“

„Александър Сано играе ролята на Петър. Той е бил рейнджър, но е попаднал край видинската река случайно. А целта му е да намери „бялата вода“ и да си направи еко ранчо. Влюбва се в Сия и си дава втори шанс в живота. Но нещата се объркват, защото Сия крие тъмни тайни и е убита. Предстои зрителите да разберат как ще се развие неговият образ… Дали ще бъде лош или добър? Със сигурност ще бъде интересен през цялото време“, разказва журналистът Деси Жаблянова.

Раздяла и неочаквани обрати в “С река на сърцето”

„На снимачната площадка много неща остават скрити от зрителите. На Александър Сано му се налагаше да кара лодка и той малко подцени ситуацията. Качва се, вижда, че може да се справи, но при завиването с плавателния съд има определена специфика. Когато започват снимките обаче, той забравя всички инструкции. Когато му казват: „Завий наляво!“, той завива надясно. После прави обратното. Накрая резултатът е, че, карайки лодката, в един момент се удря в брега и леко я спуква. Но снимките трябва да продължат, защото всичко върви по график и не може да изоставаш с времето. Снимките започват от 07.00 ч. и продължават до вечерта. Налага се лодката да бъде залепена на място“, допълва историята си Деси.

„Израснал съм покрай Дунав, макар и по-нагоре по течението – в Русе. 12 години съм живял на тази прекрасна река и много я обичам“, разказва Александър Сано.

Каква тайна крие Сия от Петър в "С река на сърцето"?

За живота на каравана

„На каравана винаги е много приятно. Досега съм битувал на каравана покрай море, но и на брега на Дунав край лозята също е много приятно. За първи път снимам нещо, което е извън т.нар. киносериал. Сякаш малко по-бавно се развиват нещата, а в същото време сме длъжни да не изпускаме динамиката. Правенето на този сериал е особено, дори още на сценарно ниво, докато се прехвърли на терен.“

За инцидента с лодката

„Хубаво е понякога да можеш да разчиташ и на хората около теб. Имам пълно доверие на екипа, който се погрижи, за да я поправи. И макар единият борд да беше по-мек – за финала на заснемането на сцените, нямах никакво съмнение, че ще пристигна до брега като хората и няма да потъна в средата на река Дунав. Освен това и да падна леко, ще поплувам, какво толкова“, допълва Сано.

Гледайте семейната драма от вторник до петък от 20.00 ч. по NOVA.

Следете всичко за новия сериал на NOVA „С река на сърцето“ на Facebook страницата и Instagram профила на продукцията.