Всички, които вече са решили да се запишат в следващия сезон на предаването, могат да получат ценни съвети от четивото

Арената на най-екстремното риалити се пренесе в столичен мол, където участници от всички сезони на формата зарадваха своите най-верни фенове. Те от своя страна имаха възможността тестват ума си чрез някои от култовите пъзели на предаването, да се снимат, да получат автографи и да си купят книгата.

Веселина от „Игри на волята: България“: Битките със самия себе си са най-ужасяващи

Освен съвети за бъдещите участници в предаването, читателите на книгата „Готов за победа” могат да открият и ценни съвети за това как да подобрят начина си на живот.

„Моят син е голям фен на всички, искаше да ги види на живо, да си вземе автографи и точно поради тази причина си купихме книгата“, разказва Росица.

„Много ми е интересно да я прочета, да разбера повече за предаването, за подготовката, за условия на играта и за възможностите на човек в нея. Предаването ми е много интересно и може би бих участвал, да“, допълва Били Волев.

Чакалов: В „Игри на волята: България“ бях да играя и не бих подарил победата на никого

Илиян и Коста са сред най-малките фенове на „Игри на волята: България“. И мечтаят един ден, когато пораснат, да участват в предаването.

„Аз искам да печеля грошове и само да побеждавам в игрите.“

„На мен ми харесва, че те се изправят един срещу друг в битки, печелят и много искам да видя финала“, споделят те.

Михаела и Чакалов: Книгата „Готов за победа“ помага много за кастингите на „Игри на волята: България“

А подготовката на участниците започва месеци преди старта на предаването.

„Подготовката ми беше главно физическа, опитах се да се подготвя и психически, защото на Арената това е много важен елемент. Също така реших и няколко пъзела“, разказва Лефтеров.

„Да има стратегия в социалната игра, защото без нея си за никъде. Трябва да можеш бързо да се адаптираш към условията, на които си изложен“, допълва Александра Фейгин.

„Най-важното е психиката да е стабилна и да няма разклащане там“, категоричен е Валери.

За други подготовката отнема години. След три поредни отказа за участие в първите сезони на предаването, Чакалов получава своето „Да” през този.

„Ключът беше в това, че не се отказвах, аз си бях казал, че ако ще и на 40 години, но ще вляза в това предаване. Всяка година натисках на макс и волята ми да не се отказвам – това беше ключът да ме вземат“, споделя Чакалов.

За да бъде победител един участник преди всичко трябва да е комплексен играч, смята победителят в „Игри на волята” сезон 2 – Милен. „Какъвто и елемент да му се падне – да може да мине някое трасе. Задължително трябва да има един или два елемента, в които да е над другите, за да може в комплексна битка да дръпне над другите и да мине напред. Това съпътствано с малко късмет е моята рецепта за победа.“

Изненадваща двойна елиминация в “Игри на волята: България”

За най-трудните моменти, свързани със суровите условия на оцеляване, участниците си спомнят с усмивка и споделят, че именно те са тествали волята им.

„Наистина беше изключително трудно без храна, не се наспивахме, беше студено, имаше комари. Всичко това се натрупва и много те товари“, разкри Фейгин.

Един от съветите, които дават сегашните на бъдещите участници в предаването е никога да не се отказват.

„Там няма как да излъжеш публиката, затова най-добре е да бъдеш себе си, да казваш как играеш, да не премълчаваш много“, смята Лефтеров.

„Гладът, студът, условията – всичко това минава за ден, но емоцията остава за цял живот“, категоричен е Филип.

„Записвайте се, бъдете себе си, и ако сте достатъчно луди, ще ви вземат! Пробвайте си късмета“, призова феновете на най-екстремното риалити Валери.

Следете всичко за „Игри на волята: България“ на Facebook страницата и Instagram профила на формата.

Екстремното приключение "Игри на волята: България" продължава да търси най-смелите и решителни българи – предизвикай себе си в неподозирани изпитания за ума и тялото и се запиши на кастинг за следващия сезон на www.nova.bg/igri.