Гледайте новия епизод на "Черешката на тортата" в сряда от 20.00 ч. по NOVA

В сряда в кулинарната надпревара в „Черешката на тортата“ зрителите ще влязат в ресторанта на един от най-добрите готвачи в България - Цветомир Николов. Домакинът, който се занимава с кулинария професионално от 16 години, е носител на множество престижни награди. Той ще представи семпло и изискано меню, което е част от менюто на ресторанта. Готвачът ще демонстрира професионални техники, които могат да вдъхновят и да се окажат полезни за зрителите, желаещи да експериментират в кухнята.

Деница Дойнова търси петия вкус – умами в „Черешката на тортата“

За предястие гостите му ще пробват топло кьопоолу и понички от скариди. Основното ястие ще е Surf & Turf, като ще комбинира риба фагри, скариди и японско говеждо месо. В кухнята му ще има огън и лед, а крайният резултат ще е впечатляващ за всички сетива. Зрителите ще разберат какво е тамари, а в специалния български десерт ще е изграден върху цедено кисело мляко, но с желе от мед, бисквитка от орехи и злато за разкош. Цветомир ще има специална гостенка на своята маса, която ще представи подходящо вино за всяко от ястията, а настроението ще бъде превъзходно.

Професионални кулинари с истински шедьоври в „Черешката на тортата“

Кой вдъхновява и мотивира Цветомир да започне да се занимава с кулинария? Ще разкрие ли домакинът защо според него е важно да спазва строго правилата в кухнята. Ще оценят ли топ кулинарите тематичния подарък, който ще постави завършек на вечерята?

Повече информация можете да откриете на сайта на предаването, както и на официалната му Facebook страница.

Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY, след излъчването им в ефир.