Актрисата разказва за приликите и разликите й с героинята й в драматичната поредица в ефира на NOVA, и за предизвикателството да снима любовни сцени

Жаклин Дочева, позната на зрителите на NOVA като София Гендова от криминалнана драма "Клетката", разказва в интервю за „На кафе“, че продължава да е с фамилията Дочева, въпреки че скоро се е омъжила за мъжа, с когото са от 5 години заедно.

„Хора, женете се. Това е толкова прекрасно. Преди си мислех, че са важни други неща като това да се запазят отношенията през годините, но сватбата ти припомня какво имаш, защо го имаш и колко много трябва да се грижим за него“, призовава наскоро омъжилата се актриса.

За превъплъщението й в образа на София от сериала „Клетката“

„Аз самата трябва да пусна малко контрола. Понякога някой иска да ми помогне, пък аз искам сама да си го свърша. Това е едно от нещата, които намирам като прилика с героинята ми София. Прекалено много се грижа, но разликата е, че тя е една самотна и тъжна жена. Аз съм благодарна, че в живота ми така са се стекли обстоятелствата, че имам човек до себе си. Имам му доверие и подкрепа“, коментира приликите и разликите с героинята си от „Клетката“.

Ина в бясно състезание с времето в новия епизод на „Клетката“

Кое е голямото предизвикателство да влезе в ролята?

„Най-трудни ми бяха интимните сцени, които се притеснявам да снимам. Не са ми любими в актьорската професия. Предпочитам да се скарам или да набия някого. Но въпреки това, те са част от нашата професия и една от темите винаги са взаимоотношенията. Трябва да приемаме предизвикателствата“, признава Жаклин.

„Преди да се занимавам с актьорство и по пътя ми като актриса, съм имала моменти, в които съм се заключвала. Всеки един от нас преминава през критика, откази и дори пред отричането, че не ставаш за тази професия. Аз сама съм си слагала „клетката“, повлияна от чуждото мнение. Важното е дали ще го приемеш като трамплин или ще продължиш да се депресираш и самосъжаляваш. Благодарна съм, че въпреки многото откази, не съм се отказала. Имала съм трудни периоди, но бързо съм излизала“, разказва актрисата.

Повече новини за най-новия български сериал следете на Facebook страницата и официалния Instagram профил.