Гледайте новия епизод на кулинарното шоу от 20.00 ч. по NOVA

Магдалена Исионова - Маги посреща последна компанията на „Черешката на тортата“ в седмицата преди Коледните празници. Тя отваря за гостите си втория си дом, разположен в планинския й рай – къщата за гости „Хвърчило“ в Родопите, място където домакинята се чувства близо и в хармония с природата. Маги е художник-моделиер, който не се притеснява да прави драстични промени в живота си и да се впуска в пътешествия и приключения. Успява да обиколи всички континенти, вижда невероятни места, за да се върне обратно в България. 

„Коледа по български“ с Бояна Шарлопова в „Черешката на тортата“

 Маги ще посрещне гостите си в духа на старата българска традиция на Бъдни вечер с хляб, квас и сол, а продуктите за вечерята ще си набави от своите съседи – производители. Менюто й ще бъде постно в духа на Родопите. Талантливата дама ще приготви ритуално жито и две салати – кореноплодна и картофена. За предястие ще предложи пости сарми, а основното ще е смилянски боб по родопска рецепта в гърне. Черешката на тортата ще бъде характерният за региона десерт „Ашлия“ или блана чорба, но ще сервира и тиков клин.

Френско-българска вечеря от Мира Радева в „Черешката на тортата“

Вечерята ще започне с родопско хоро, ще продължи със спомени за детството и ще завърши с истинска смехотерапия. Гостите ще се върнат в спомените от детството си и ще споделят какви са  вкусовете, които предизвикват сълзи в очите им.

С какви подаръци ще изненада гостите си Маги и какви оценки ще получи в края на вечерта? Кой ще грабне плакета от шеф Манчев, не пропускайте да видите в „Черешката на тортата“ тази вечер от 20.00 ч. по NOVA.

Повече информация можете да откриете на сайта на предаването, както и на официалната му Facebook страница.

Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY, след излъчването им в ефир.