Артистът разказва за трудностите и удовлетворението да бъде част от хитовото шоу за звездни имитации

Рафи е най-печелилият музикални формати певец – два пъти шоуто за звездни имитации „Като две капки вода“ и веднъж X-Factor. В момента артистът е режисьор на хитовото предаване, което приковава аудиторията на NOVA в понеделник пред малкия екран. Той разказва, че се случват много интересни неща в предаването, тъй като резултатите се сменят непрестанно. Всеки от участниците във формата е толкова непредвидим, че това води до промени във финалното класиране. Все още не е ясно кой ще участва на финала, който ще се проведе на 13 май в зала Арена „София“.

„Звънят ми постоянно за покани, но интересното е, че звънят и на майка ми. Но няма и това е причината да направим концерт в зала Арена „София“. Изчерпаха се билетите и затова призоваваме публиката да купува навреме и да внимават за фалшиви билети“, разказва Рафи в студиото на „Събуди се“.

Любо Киров: В „Като две капки вода“ съм обективен към добре изградените образи

Каква е формулата на успеха на това предаване?

„Имам едно единствено обяснение и това е позитивизмът, който излъчва предаването. Това е едно от малкото риалитита, което е със състезателен характер, но той е на заден план. На преден план е забавлението и хората всеки понеделник да се наслаждават на шоуто на сцената. Дори като участник никога не сме коментирали с останалите класирането и кой ще спечели. Винаги са се обсъждали образите и проблемите, свързани с тях. Вълнението да влезеш в кожата на друг изпълнител е неописуемо. Трябва да се изпита, за да се разбере. Когато професионалисти ти помагат да се превъплътиш в световни звезди, усещането е много приятно и зареждащо“, коментира изпълнителят.

Елена Атанасова: „Като две капки вода“ ме извади от зоната ми на комфорт

„Трудността ни идва от желанието да успеем да се докоснем максимално близо до оригинала. Всички звена трябва професионално да си изпълнят работата – коса, грим, стайлинг… Но на сцената трябва да доближим образа до лайв изпълнение, клип или понякога пресъздаваме малък, кратък филм. Това се случи с изпълнението на Влади Зомбори, който изпълни "Eart song" на Майкъл Джексън. Нямам фаворит, защото работя с всички отблизо и са ми на сърце. Често ме питат за съвет, като преминал през предаването участник. Споделям им моя опит и може би най-ценното е, че давам опита си и на сцената, и зад камерата“, признава Рафи.

Влади Зомбори: Най-голямата победа за мен е любовта на публиката

Според него да правиш изкуството, в което вярваш, без значение на формата, е начин на изразяване. Целият му живот до момента е изкуство и той продължава да се учи и да се развива. Новите неща го провокират да дава повече от себе си и да бъде все по-добър.

Предстои национално турне на Рафи под името „На живо от Бродуей“, в което са подготвили едни от най-известните песни от най-великите мюзикъли на Бродуей. След успеха на първите два концерта в Русе, Рафи планира да обиколи 15 града със симфоничен оркестър – Варна, Ямбол, Шумен, Стара Загора, Пловдив, Велико Търново и др. Турнето ще завърши в София в зала №1 на НДК на 18 ноември.

Следете Facebook страницата, официалните профили на „Като две капки вода“ в Instagram и TikTok, както и сайта на NOVA за повече информация за официалния старт на сезон 12.