Гледайте премиерния първи епизод от пети сезон на криминалния сериал тази вечер от 22.30 ч. по NOVA

Като награда за доброто му представяне и проявения героизъм на границата, Нолан е предложен за отличието „Златен билет“ и възможност да избере своята позиция и следващата си задача в полицията на Лос Анджелис. Всичките му колеги (включително и Бейли) имат предложения за него, но началникът го призовава да ги обмисли, преди да вземе финално решение.

Наказателен ден в „Новобранецът“

В деня на процеса срещу серийния убиец Розалинд Дайър, Джон Нолан отново се изправя лице в лице с нея. Полицията в Лос Анджелис се включва с помощ на отдела на шерифа с охраната на сградата на съда. Розалинд е защитавана от известен адвокат, който се оказва, че й помага да избяга от Лос Анджелис. Убийцата успява да надвие охранителя, сменя тоалета си и се преоблича в цивилни дрехи, за да може да избяга по време на фалшива пожарна аларма. Нолан и Харпър се включват в преследването й, но не успяват да предотвратят тя да ограби и убие родителите на своя адвокат. Ще има ли още косвени жерти при преследването й и ще успеят ли полицаите да я заловят?

Междувременно полицаите Брадфорд и Чен работят под прикритие с детектив Лопес и полицейското управление на Лас Вегас, за да арестуват лидери на голямо престъпно предприятие.

Не пропускайте развръзката в премиерния първи епизод на пети сезон на криминалния сериал „Новобранецът“ тази вечер от 22.30 ч. по NOVA.