Гледайте премиерния втори епизод от пети сезон на криминалния сериал тази вечер от 22.30 ч. по NOVA

Полицай Джон Нолан се доближава до новата си роля на обучаващ офицер. Той издържа изпита си за обучаващ и е планирано да посети курс за сертифициране. Грей му дава разрешение да бъде обучаващ офицер на Арън, като пробен старт. Двамата се отзовават след проверка за социални помощи и откриват трупа на заместник-шериф. Последвалото разследване разкрива, че депутат и група негови колеги са работили под прикритие срещу наркодилъри. Но вместо да направят пълен отчет на дрогата и сумите, се оказва, че са взимали парите от тези, които е трябвало да арестуват. Продавали са конфискувани от тях наркотици, което е доказано от записите на убития. Загиналият депутат е оставил записи от общуването си с колегите си, което доказва корумпираността им.

Нолан е по петите на серийна убийца в „Новобранецът“

По същото време Харпър е в отпуск по майчинство и трябва да роди всеки момент, но тя става подозрителна към съседите на Джеймс. След като се чуват изстрели, Смити пристига и разследва, но не намира никакви доказателства за твърденията й. По-късно Харпър вижда съседите да поставят труп в багажника на кола и съобщава подозренията си на Грей. През нощта съседите нахлуват в къщата й, докато Хармър ражда момиченце, но Грей пристига навреме, за да вземе нещата в свои ръце.

Междувременно успешното назначение на Луси под прикритие й печели покана за специализирано обучение в Сакраменто.

Не пропускайте развръзката в премиерния втори епизод на пети сезон на криминалния сериал „Новобранецът“ тази вечер от 22.30 ч. по NOVA.