Републиканска шампионка по фитнес и бодибилдинг претърпява тежък инцидент, но намира сили да проходи и да се върне обратно в спортната зала

От успехите в училище към големите житейски победи. Следващата история е доказателство за силата на духа. След като чува, че никога повече няма да проходи и да води пълноценен начин на живот, тя решава да обори всички тези на лекарите и да се изправи на крака.

Възстановяването й се определя като истинско чудо. За целта тя съставя своя лична програма за рехабилитация. Главният герой в тази история е една от най-атрактивните участнички в „Игри на волята“ Елена Боянова, която претърпява ужасен инцидент след като излиза от шоуто. Благой Бекриев с подробностите.

Познавате я като смела и дръзка от „Игри на волята“. Преди година по време на ски ваканция в Алпите, Елена, която е влюбена в зимните спортове, претърпява ужасен инцидент. Пада на пистата и получава тежка контузия.

Съветите на Михаела и Филип от „Игри на волята“ как да влезем бързо в топ форма

„Счупих си тибиалното плато, фибулата, скъсах квадрипцес, менискус , връзка..общо взето всичко, което можеше да се случи на един път. И наистина беше много страшно“, разказва Елена Боянова.

По време на първата медицинска помощ лекарите се оказват безсилни и транспортират българката в друга клиника във Франция. Там претърпява 6-часова операция на левия крак. Балканската и републиканска шампионка по фитнес и бодибилдинг остава прикована на легло. Завръща се у нас в инвалидна количка.

„Започнаха тепърва следващите мъки от това да си намеря лекар- ортопед, който тук да ме проследява, да ме напътства, какво, как, защо. И срещнах доста, как да кажа негативни отзиви относно самото ми възстановяване, тъй като аз съм активен спортист, активен човек като цяло. Имаше мнения даже от сорта, че няма да клекна или че обемът на ставата няма да се възстанови до пълния му капацитет, че … с една дума, че няма да спортувам така, както съм спортувала някога“, спомня си Елена.

Вместо отчаяние това предизвиква амбицията й. И буквално започва игри на волята на ръба на невъзможното. Благодарение на опита си като треньор и спортист, Елена сама започва своето раздвижване. Съставя си своя програма за възстановяване. Упражненията са на границите на болката.

Участничка от "Игри на волята" се омъжи (ВИДЕО)

„Просто започнах да правя всичко възможно, което чувствах, че мога. По всякакъв начин се опитвах да го сгъна – дали с ластик, дали в някаква позиция да го оставя сгънат с възглавница, с ръце. Даже и с ръце съм го правила, с ластик, с натискане, със стискане. Приятели са ми помагали това да го правя. Ти трябва да го правиш това, ако искаш един ден да проходиш и да се движиш. Да имаш свобода на движение. Ако стоиш и нищо не правиш, просто няма как да се възстановиш. Невъзможно е! Правя почти всичко, което съм правила преди. Единственото, което не мога да правя към момента, е да тичам.“

Така след 9 месеца, прилагайки своята лична програма за раздвижване и под надзор на рехабилитатор, успява обратно да възстанови над 95 процента от функциите на ставата, което лекарите определят като чудо. И бързо се връща в любимата си фитнес зала и бодибилдинга.

„И ето, че мечтите се сбъдват. Моята съкровена мечта се сбъдна и аз отново съм тук“, споделя Елена.

И съветва хората, притиснати от отчаянието, да не се предават. „Вярата на човек е най-важното. Да повярва в себе си, че може!“

Кастингът за сезон 6 на “Игри на волята” вече е отворен. Всички желаещи могат да се запишат на платформата на екстремното риалити. Част от участниците вече са известни, след като спечелиха кастинг битките си на Арената на най-вълнуващия формат.  

Още интересна информация за „Игри на волята“ може да откриете на сайта на предаването, както и в официалните Facebook страница, Instagram профил и TikTok профил на „Игри на волята“. Официалният подкаст на екстремното риалити “След Игрите” гледайте в NOVA PLAY, Vbox7 и YouTube.