Мопсът има леки симптоми на заболяването

Семейство е участвало в проучване в университета Дюк, в което майката, бащата и синът са тествани положително за COVID-19. По време на това проучване семейството е тествало домашните си любимци и е установено, че мопсът им Уинстън е с коронавирус, пише БГНЕС.

Тигрица в нюйоркски зоопарк се зарази с коронавирус (ВИДЕО+СНИМКИ)

Д-р Крис Уудс, главният изследовател на Дюк смята, че това е първият известен положителен случай при куче в Съединените щати.

North Carolina pug becomes first U.S. dog diagnosed with coronavirus https://t.co/gE1NPR2Fi3 pic.twitter.com/8LenyakLya

— Reuters Business (@ReutersBiz) April 29, 2020

Майката на семейството Хедър Маклийн е педиатър в Дюк. Тя каза, че кучето им има леки симптоми.

„Мопсовете са малко необичайни по това, че кашлят и кихат по много странен начин. Така че изглеждаше все едно му се гадеше и не искаше да яде закуската си, а при мопсовете да не искат да ядат, изглежда много необичайно", каза тя.

Още лъвове и тигри в нюйоркски зоопарк са с коронавирус (ВИДЕО)

„Кучето облизва всичките ни чинии след вечеря и спи в леглото на майка ми, а ние постоянно пъхаме нашите лица в неговото. Така че, съвсем естествено е, че той е хванал коронавирус", каза синът на Маклийн, Бен.

After several members of a North Carolina family tested positive for the new coronavirus, they found out their pet pug tested positive, too, possibly the first dog in the United States to be diagnosed with the virus. pic.twitter.com/Z64Wp5zkZ5

— BallerAlert (@balleralert) April 29, 2020

Семейството има четири домашни любимци: две кучета, котка и гущер. Семейството заяви, че кучетата и котката са тествани също, но само Уинстън е с положителен резултат.

Котката на Путин излезе в изолация

Бащата на семейството, Самуел, работи в спешното отделение на болница. Семейството заяви, че Уинстън е болен само от няколко дни и се справя много добре.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.