Това е правителство, родено от необходимостта, смята политологът

Компромисът е новата управленска коалиция беше постигнат изключително трудно. Това каза в ефира на „Офанзива” политологът Калоян Методиев. По думите му между четирите партии няма разбирателство, в смисъла на сподели ценности, а става въпрос за необходимост нещо практично да се случи.

„Това е правителство, родено от необходимостта. Имаме четири различни политически субекта в коалицията, един от тях е тройна коалиция със собствена динамика. Коалициите у нас винаги завършват с политически трупове. Патриотите са скорошен пример за това. Помните и НДСВ- от над 50 депутати, накрая в парламента не влезе нито един”, обясни политологът.

Калоян Методиев коментира още, че у кандидата за премиер Кирил Петков вече се усеща различна риторика.

„Последните дни Петков говори основно за цени. Това ще е и най-голямото предизвикателство пред новата власт, което още от 1 януари ще доминира дневния ред на обществото. Основната цел на управляващите е да преведат с най-малко щети обществото през зимните месеци. След това на базата на опита ще се види как ще се продължи”, допълни той.

Калоян Методиев е на мнение, че всяка една тема или ситуация би могла да нажежи обстановката в новата коалиция.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.